KVALIFIKACIJE ZA WIMBLEDON

Ana Konjuh pobijedila Ruskinju Varvaru Fink i stigla na korak do Wimbledona

Hina

Ana Konjuh/Foto: PIXSELL

Ana Konjuh/Foto: PIXSELL

Anina suparnica u zadnjem kvalifikacijskom kolu bit će 33-godišnja Bugarka Cvetana Pironkova (WTA - 103.) koja je prije 11 godina u All England Clubu stigla do polufinala.



LONDON Jedina preostala hrvatska predstavnica u kvalifikacijama Wimbledona, Dubrovčanka Ana Konjuh (WTA – 129.), u četvrtak je stigla na korak do plasmana u glavni ždrijeb trećeg teniskog Grand Slam turnira u ovoj godini, pobijedivši u drugom kolu Ruskinju Varvaru Fink (WTA – 197.) sa 6-0, 5-7, 6-3.


Anina suparnica u zadnjem kvalifikacijskom kolu bit će 33-godišnja Bugarka Cvetana Pironkova (WTA – 103.) koja je prije 11 godina u All England Clubu stigla do polufinala.


U međuvremenu je postala majka, a u povratničkom nastupu na prošlogodišnjem US Openu, nakon pet godina izbivanja s tog turnira, probila se do četvrtfinala iz kvalifikacija.




U petak (11 sati) će u Wimbledonu biti napravljen ždrijeb glavnog turnira u muškoj i ženskoj konkurenciji. Među tenisačima će jedini hrvatski predstavnik biti Marin Čilić, a u ždrijebu tenisačica trebale bi se naći Petra Martić i Donna Vekić.