Bacanje diska

Amerikanka prekinula dominaciju Sandre Perković: “Ovo je velika čast, ne mogu biti ponosnija”

Hina

Valarie Allman/Foto REUTERS

Valarie Allman/Foto REUTERS

Još uvijek čekam da mi noge dodirnu tlo, kazala je 26-godišnja Amerikanka kojoj je ovo prva medalja s velikih natjecanja, a na posljednjem svjetskom prvenstvu bila je sedma



TOKIO Ne mogu biti sretnija niti ponosnija, kazala je Amerikanka Valerie Allman, nova olimpijska pobjednica u bacanju diska.


Osvojivši zlato, Allman je prekinula dominaciju Sandre Perković koja je slavila na olimpijskim igrama u Londonu i Rio de Janeiru. Najbolja hrvatska atletičarka je ovoga puta bila četvrta.


Amerikanka je pobijedila sa 68.98 metara hicem iz prve serije, druga je bila Njemica Kristin Pudenz sa 66.86, dok je broncu osvojila Kubanka Yaime Perez sa 65.72 m. Perković je bila četvrta sa 65.01.




“Čast mi je, ne mogu biti sretnija niti ponosnija. Još uvijek čekam da mi noge dodirnu tlo,” kazala je 26-godišnja Amerikanka kojoj je ovo prva medalja s velikih natjecanja, a na posljednjem svjetskom prvenstvu bila je sedma.


Bila je to prva zlatna atletska medalja za SAD u Tokiju.


“Počašćena sam što je ovo bila prva atletska zlatna medalja u Tokiju za SAD. To je velika čast,” dodala je Allman koja je ove godine bacila 70.15 metara što je njezin osobni rekord.


Druga je bila Njemica Kristin Pudenz sa 66.86, dok je broncu osvojila Kubanka Yaime Perez sa 65.72 m.


“Mi Nijemci uvijek smo bili bacačka nacija”, rekla je Pudenz nakon najvećeg uspjeha u karijeri.


“Pauza zbog kiše je jako utjecala na mene. To je utjecalo na moju koncentraciju i malo mi je postalo hladno,” dodala je aktualna svjetska prvakinja Perez.


“Ovo je bila medalja koja je nedostajala u mojoj kolekciji. Kao i svaki drugi sportaš, željela sam zlato, ali zadovoljna sam i broncom,” dodala je Kubanka.