Jump2Krk

Amerikanac Oates pobjednik, a Fran Bonifačić šesti na drugom motkaškom mitingu na Krku

Mladen Trinajstić

Fran Bonifačić/Foto M. TRINAJSTIĆ

Fran Bonifačić/Foto M. TRINAJSTIĆ

Amerikanac Olen Tray Oates slavio s preskočenih 5,50 metara, drugi Ivan Geronimo Šerić s 5,18 metara, treći Talijan Biancoli s istom visinom. Puntar Fran Bonifačić šesti s 5,03 metra



KRK Amerikanac Olen Tray Oates s preskočenih 5,50 metara pobjednik je drugog motkaškog mitinga »Jump2Krk«. Atraktivno natjecanje u skoku motkom upriličeno sinoć u središtu grada Krka, točnije na krčkoj rivi, gledateljima je ponudilo uistinu zanimljivo i napeto nadmetanje u kojem nije manjkalo uzbuđenja.


U ogledu desetero skakača iz A skupine drugo mjesto s preskočenih 5,18 metara osvojio je Ivan Geronimo Šerić iz splitskog ASK-a, dok je treće mjesto osvojio Talijan Federico Biancoli preskočivši istu visinu, samo iz većeg broja pokušaja.


Iako su Krčani i na rivi okupljeni turistički posjetitelji glasno i temperamentno bodrili baš sve sudionike ovog međunarodnog atletskog mitinga, očekivano i zasluženo najbučniju je podršku uživao mladi otočni atletičar, hrvatski prvak u desetoboju, Fran Bonifačić iz Punta. Praćen glasnim bodrenjem otočne publike, Bonifačić, koji je ujedno i glavni inicijator ovog natjecanja te član organizacijskog tima, u konačnici je zauzeo šesto mjesto s preskočenih 5,03 metara, čime je prvi put u karijeri preletio letvicu na visini od 5,00 metara i svoj osobni rekord popravio za deset centimetara.




Krčki miting, realiziran suradnjom Atletskog kluba Krk, Turističke zajednice Grada Krka i brojnih sponzora, u kompleksu mobilne sportske arene okupio je trideset natjecatelja i natjecateljica iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Italije, Velike Britanije, Mađarske i SAD-a.


Motkaši su, sukladno svojim dosadašnjim rezultatima, bili podjeljeni u dvije jakosne skupine u kojoj su onu jaču, A skupinu, uz izuzetak Bonifačića, činili skakači koji su u svojoj karijeri već preskakali visinu od pet metara. U onoj drugoj, B skupini, koju su činili skakači sa slabijim rezultatima, najbolji je s preskočenih 4,90 metara bio Slovenac Luka Zupanc.


U konkurenciji motkašica pobijedila je glavna favoritkinja, Mađarica Hanga Klekner, koja je slavila preskočivši 4,47 metara. Druga je bila talijanska skakačica Virginia Scardazan sa 4,27 metara, a treća Britanka Felicia Miloro sa 4,02 metra.