La Liga

Almeria srušila Barcelonu, Katalonci propustili priliku pobjeći Real Madridu na 10 bodova

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Očito su teško gostovanje na Old Traffordu u četvrtak i poraz od Manchester Uniteda, ostavili traga na igračima Barcelone



MADRID U susretu 23. kola španjolskog nogometnog prvenstva Almerija je pobijedila Barcelonu sa 1-0 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas.


Očito su teško gostovanje na Old Traffordu u četvrtak i poraz od Manchester Uniteda, ostavili traga na igračima Barcelone.


Vodeći sastav Primere je na gostovanju kod jednog od najvećih kandidata za ispadanje imao priliku pobjeći Real Madridu na 10 bodova. Međutim, Katalonci su pružio skromnu predstavu. Barca je očekivano imala veliki posjed lopte (72), međutim gosti nisu uspjeli uskladiti intenzitet i ritam.




Domaćin je poveo u 24. minuti golom El Bilala Tourea i potom se znalački obranio.


Barcelona i dalje ima veliku prednost, sedam bodova ispred Reala, dok je Almerija napustila zonu ispadanja i sada je na 15. mjestu sa 25 bodova, dva više od Valencije na 18. poziciji koja vodi u niži rang.


U ranije odigranom susretu Girona je na gostovanju pobijedila Athletic Bilbao sa 3-2.


Gosti su poveli u četvrtoj minuti golom Aleixa Garcije, a u 19 minuti već je bilo 2-0. Garcia je izveo je korner, Taty Castellanos je ubacio glavom, a Oscar de Marcos pogodio vlastitu mrežu. Baskijski sastav je smanjio u 35. minuti golom Yurija Berchicea, no u sudačkoj nadoknadi smo vidjeli još jedan Athleticov autogol. Ponovo je ubacio Aleix Garcia, a Mikel Vesga skrenuo u vlastitu mrežu. Konačnih 2-3 postavio je Raul Garcija u 90. minuti.


Girona je ovom pobjedom skočila na 10. mjesto ljestvice sa 30 bodova, dok je Athletic sedmi sa 32 boda.


Celta Vigo je bila uvjerljiva protiv Real Valladolid slavivši sa 3-0.


Na vrhu je Barcelona sa 59 bodova, sedam više od Real Madrida, treći je Real Sociedad sa 43 boda, dok Atletico Madrid na četvrtoj poziciji ima 42 boda.