LA LIGA

Alaba i Lucas presudili Barceloni u velikom El Clasicu, Modrić upisao 400. nastup za Kraljevski klub

Hina

Lucas Vazquez slavi pogodak/Foto: REUTERS

Lucas Vazquez slavi pogodak/Foto: REUTERS

Nakon što je lani slavio sa 3-1, "Kraljevski klub" je tek treći put u povijesti spojio dvije ligaške pobjede u Barcinom dvorištu nakon što mu je to uspjelo davne 1929. i 1930. godine, te 1963. i 1965.



BARCELONA U jednom od najvećih nogometnih derbija na svijetu Real Madrid je na Camp Nou pred 86.422 gledatelja pobijedio Barcelonu sa 2-1 preuzevši vrh ljestvice španjolskog prvenstva.


Nakon što je lani slavio sa 3-1, “Kraljevski klub” je tek treći put u povijesti spojio dvije ligaške pobjede u Barcinom dvorištu nakon što mu je to uspjelo davne 1929. i 1930. godine, te 1963. i 1965.


Golove za Real zabili su David Alaba (32), Lucas Vazquez (90+4), dok je za Barcu zabio Sergio Aguero (90+7).




Zanimljiv je i podatak kako je Ronald Koeman postao tek drugi trener u povijesti koji je izgubio prva tri “El Clasica”. Prije njega to je uspjelo i Patricku O’Connellu između 1935. i 1940. godine, također na klupi Barcelone.


Bio je to prvi “El Clasico” u posljednjih 18 godina bez Lionela Messija ili Cristiana Ronalda u sastavima Barce i Reala. Premda je Barcelona imala veći posjed lopte, te nešto više udaraca, Real je posve zasluženo slavio. Koliko je Barcelona bila nemoćna pokazuje i podatak kako je pogodak Sergia Aguera u sedmoj minuti nadoknade bio prvi udarac u okvir domaćeg sastava.


Nakon mirnog i opreznog otvaranja susreta, prvu veliku priliku na utakmici imao je domaćin. Sergino Dest se u 25. minuti našao sam ispred Thibauta Courtoisa, no Amerikanac je očajno pucao prebacivši cijeli gol.


Sedam minuta kasnije uzvratio je Real pogotkom. Bila je to brza kontra koju je u sjajan pogodak pretvorio David Alaba.


Barca se brzo mogla vratiti, u 35. minuti Pique je pucao glavom nakon ubačaja iz kornera, ali pored gola. U nastavku susreta Barcelona je pritiskala, ali bez pravih prilika, a Real je prijetio iz kontri. Jednu takvu gosti su iskoristili u četvrtoj minuti nadoknade zaključivši priču. Asensio je pucao, a Lucas Vazquez je pospremio odbijanac u gol. U posljednjim trenucima susreta rezultat je smanjio Sergio Aguero.


Luka Modrić je u svojoj 400. utakmici za “Kraljevski klub” odigrao svih 90 minuta.



Standings provided by SofaScore LiveScore