SPUST SAALBACH

Aktualni svjetski prvak Kriechmayr opravdao ulogu favorita, doskijao do devete pobjede

Hina

Vincent Kriechmayr/Foto REUTERS

Vincent Kriechmayr/Foto REUTERS

Kriechmayr je na stazu išao sa startnim brojem 1 i postavio vrijeme (1:53.07 minuta) koje nijedan od skijaša iza njega nije uspio nadmašiti.SAALBACH-HINTERGLEMM Austrijski skijaš Vincent Kriechmayr, aktualni svjetski prvak u spustu i superveleslalomu, u subotu je stigao do svoje devete pobjede u utrkama Svjetskog kupa, a treće u spustu, slavljem na domaćoj stazi u Saalbach-Hinterglemmu.


Kriechmayr je na stazu išao sa startnim brojem 1 i postavio vrijeme (1:53.07 minuta) koje nijedan od skijaša iza njega nije uspio nadmašiti.


Najviše mu se približio vodeći u redoslijedu spustaša u Svjetskom kupu, Švicarac Beat Feuz, koji je za Austrijancem zaostao za 17 stotinki sekunde. Feuz je tako stigao do svog 40. postolja na spustaškim utrkama za Svjetski kup.
Treće mjesto osvojio je još jedan Austrijanac Matthias Mayer koji je za sunarodnjakom zaostao za 27 stotinki.


Ishod pretposljednjeg spusta u sezoni ide na ruku Feuzu, koji se približio četvrtom uzastopnom Malom kristalnom globusu. Uoči finala Svjetskog kupa u Lenzerheideu (15. – 21.3.) Feuz ima 68 bodova prednosti pred drugoplasiranim Matthiasom Mayerom, jedinim koji još konkurira za prvo mjesto.


U ukupnom redoslijedu za Veliki kristalni globus Švicarac Marco Odermatt je osvajanjem petog mjesta smanjio zaostatak za vodećim Francuzom Alexisom Pinturaultom na 165 bodova.


U nedjelju je u Saalbach-Hinterglemmu na rasporedu pretposljednji superveleslalom u ovoj sezoni, uoči kojeg Vincent Kriechmayr ima 101 bod prednosti pred sunarodnjakom Matthiasom Mayerom te bi mu nova pobjeda donijela prvi Mali kristalni globus u karijeri.