LIGA PRVAKA

Ajax i protiv Bešiktaša potvrdio sjajnu formu, Inter i Šahtar praznih mreža podijelili bodove u Ukrajini

Hina

Steven Berghuis slavi pogodak s navijačima/Foto: REUTERS

Steven Berghuis slavi pogodak s navijačima/Foto: REUTERS

Bila je to ukupno gledano sedma pobjeda u nizu Ajaxa, a Sebastien Haller je ispisao povijesni doseg u Ligi prvaka jer je u uvodne svoje dvije utakmice postigao pet pogodaka



KIJEV I nakon druge utakmice u skupini D Lige prvaka talijanski prvak Inter je bez pobjede. Nakon poraza od Reala u 2. kolu je odigrao 0-0 kod Šahtara.


Bliže pobjedi u tom susretu je bio Inter, ali domaćina ipak nije uspio slomiti. U prvom poluvremenu je bilo više prilika na obje strane, s tim da je Barella pogodio okvir vrata, Edin Džeko je promašio nemoguće, a prijetio je i Lautaro Martinez.


Drugo poluvrijeme je otvoreno šansom domaćina (Dodo) i kako se približavao kraj utakmice tako je ritam igre padao. Ipak, u samoj završnici novi udar Intera koji nije urodio plodom.




Odlično je pucao Correa, a pogodak je mogao postići i De Vrij, ali je u oba slučaja odlično reagirao domaći vratar Pjatov.


Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, koji je bio u udarnoj momčadi, solidno je odigrao u Kijevu, ali je zamijenjen u 55. minuti. Ivan Perišić, drugi Hrvat u Interu, u igru je ušao u 81. minuti.


I za Šahtar i za Inter ovo je prvi ovosezonski bod u Ligi prvaka, a zanimljivo je navesti da su prošle sezone obje međusobne utakmice Šahtara i Intera završavale 0-0.


U skupini C nogometaši Ajaxa imaju dvije pobjede nakon drugog kola. Nakon uvjerljivih 5-1 u Lisabonu protiv Sportinga nizozemska momčad je na svom stadionu svladala Bešiktaš 2-0.


Bila je to ukupno gledano sedma pobjeda u nizu Ajaxa (prvenstvo i Liga prvaka), a riješena je nakon prvih 45 minuta nakon čega je Ajax smanjio gas. Prvo je u 17. minuti poentirao Berghuis, dok je u 43. na 2-0 povećao Haller.


Time je Sebastien Haller, reprezentativac Obale Bjelokosti, ispisao povijesni doseg u Ligi prvaka jer je u uvodne svoje dvije utakmice postigao pet pogodaka (na premijeri je četiri zabio Sportingu), što nikome do sada nije uspjelo.


Hrvatskog reprezentativca Domagoje Vide zbog ozljede nije bilo u turskom sastavu.