HNK RIJEKA

Adrian Liber, daroviti veznjak Rijeke: “Navijači će biti naš forte do kraja polusezone”

Denis Frančišković

Adrian Liber/Foto: M. LEVAK

Adrian Liber/Foto: M. LEVAK

Ukoliko dobijemo Dinamo, to će biti jako velika stvar i poticaj za dalje. S druge strane, malo je prerano kalkulirati - tvrdi Liber



RIJEKA Nekompletni nogometaši Rijeke prvenstvenu stanku iskoristili su za dvije prijateljske utakmice, u prvoj su na Rujevici matirali drugoligaša Rudeš (3:0), u drugoj, u svom trećem Povratku na Kantridu, deklasirali su ljubljansku Olimpiju (6:1), trenutačno trećeplasiranog slovenskog prvoligaša. Josip Drmić »hat-trickom« je potvrdio ono što se već odavno zna, a Adrian Liber bio jedan od ponajboljih veznih igrača.


– Navijači su napravili fantastičan ambijent i stvarno bio je gušt igrati. Baš mi je drago da sam mogao biti dio te priredbe – kaže Liber. – Ovo mi je bio prvi Povratak na Kantridu i baš lijepo iskustvo. Igrao sam pod stijenama dok sam bio u Orijentu, ali ovakva jedna utakmica je po svemu posebna. Bilo je predivno. Jedino šteta što vrijeme nije bilo malo bolje jer bi onda bilo još puno više gledatelja.


U atmosferu se odlično uklopila i kombinirana momčad, šest golova u mreži Zmajčeka sve govori.




– Znali smo koliko je ta utakmica bitna za navijače i sve koji žive u ovom gradu. I to nam je bio motiv više da im se odužimo pravom igrom. Dobro smo iskoristili stanku i ona je dobro došla, posebno za one igrače s manjom minutažom.


Nakon utakmice Drmić, prvi napadač Bijelih, nahvalio je cijelu momčad, ali posebno Krešića i – Libera.


– Zadovoljan sam, drago mi je da dobivam određenu minutažu, pokušavam iz dana u dan napredovati i to mi je nekakav vodič. Zadovoljstvo i učinkom momčadi? Stvarno dobro stojimo što se tiče rezultata. Imamo neke crne rupe u igri, ali bitno je da iz njih izvučemo lekcije. Konkurencija u vezi? Puno je nas u tom dijelu momčadi, ali to sve treba shvatiti na pravi, pozitivan način.


Subota nudi veliki okršaj na Rujevici, Dinamo je magnet za sve domaće stadione i gledatelje.


– U pozitivnom ozračju čekamo Modre, a svi znamo koliko su dobra momčad. Moramo maksimalno iskoristiti preostalo vrijeme da se što bolje pripremimo i pružimo što bolju partiju.


Ostaje pitanje koliko snažno eventualna pobjeda Rijeke može usmjeriti samo prvenstvo?


– Ukoliko dobijemo Dinamo, to će biti jako velika stvar i poticaj za dalje. Ipak je to borba za prvo mjesto. S druge strane, malo je prerano kalkulirati. Znamo kakva je momčad Dinamo, treba ih respektirati, ali opet, fokusirani smo na svoju igru. Raspored nam ide u korist? Uvijek je ljepše igrati doma, navijači će biti naš forte do kraja polusezone – znakovito zaključuje Liber.