Rad na Zametu

Odbojkašice Rijeke počele s treninzima: “Mjesec i pol dana pauze je previše”

Denis Frančišković

Na raspolaganju je curama 45 minuta treninga, jedan školski sat, ali bolje išta nego ništa. Jednostavno je vrijeme da počenemo raditi, stanka od mjesec i pol dana jednostavno je prevelika, čak ljeti ne napravimo toliko veliku pauzu - smatra Lovrinov



RIJEKA I odbojkašice HAOK-a Rijeka CO jučer su u posljepodnevnim satima počele s treninzima. Novo vrijeme, nove okolnosti i strogo kontrolirani uvjeti. Izabranice Igora Lovrinova svoju bazu u trsatskoj Dvorani mladosti koju je preuzela Civilna zaštita sukladno odredbi zamijenile su Centrom Zamet. Treninzi u sasvim drugom dijelu grada, ali bitno je da je počelo…


– Zamolio sam da dobijemo dva termina i da spojimo tri sata. Na okupu je 16 cura koje sam podijelio u četiri treninga po 45 minuta – kaže trener Lovrinov i dodaje: – Strogo ćemo paziti na dolaske i odlaske, a radit ćemo zasad široko, daleko, držati razmak… Smislit ćemo što bolje treninge kako bismo što bolje ispunili zahtjeve što su postavljeni pred nas. Znači, dezinficirat ćemo opremu, lopte… sve što se zahtijeva od nas.


Neodgovarajuća dvorana


Rad na Zametu u nekim stvarima i nije najsretnije rješenje.




– U principu, zametska dvorana nam i ne odgovara. Na Trsatu su nam sprave i rekviziti koji bi nam sada dobro došli u trenažnom procesu. Na Zametu od toga nemamo ništa i to stvara mali problem. Lopte smo donijeli… No, dobro. Odlučeno je da će to biti samo jedna dvorana i da će to biti Zamet. Cure smo organizirali, dani su naputci da u dvoranu ne ulaze istovremeno, nema tuširanja, odmah se sjeda u auto… – dodaje trener Riječanki.
Lovrinov je mišljenja da od nastavka prvenstva neće biti ništa.


Final Four Kupa


– Po onom što čujem, a to je neslužbeno, ništa neće biti od nastavka prvenstva. Vrlo vjerojatno će opet biti donesena odluka da se prvenstvo prekida. Ovaj put procedurom koja je propisana. Da se moralo igrati, naravno da bismo igrali, ali nisam baš za tu ideju. Kako bude svima ostalima, tako će biti i nama. Neće tu biti nekog velikog rada, na raspolaganju je curama 45 minuta treninga, jedan školski sat, ali bolje išta nego ništa. Jednostavno je vrijeme da počenemo raditi, stanka od mjesec i pol dana jednostavno je prevelika, čak ljeti ne napravimo toliko veliku pauzu – smatra Lovrinov.


Ostaje opcija završnice Kupa. I to Final Foura u kojem bi Rijeka CO igrala s Kaštelom, a Mladost s Marinom Kaštelom.


– Ako se steknu uvjeti, možda bi se moglo odigrati. Iako ne vidim razliku u tome igramo li Final Four ili igramo na već predviđen način. Samo ćemo vjerojatno tri ekipe biti u jednom hotelu jer će četvrta biti domaćin. A pitanje je opet je li to zadovoljavajuće u ovoj situaciji. Kako bude, što god se postavi pred nas, tako ćemo se i mi postaviti – zaključuje Lovrinov.