Pandemija

Rekordne dnevne zaraze u Teksasu i Floridi, Trump brojke pravda velikim testiranjem

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Obje američke savezne države sada ukupno imaju više od 190.000 zaraženihFlorida i Teksas u subotu bilježe rekordni broj novozaraženih koronavirusom, a američki predsjednik Donald Trump nastavlja umanjivati značaj porasta slučajeva u Sjedinjenim Državama i objašnjava ih velikim testiranjem.


Florida je u subotu zabilježila rekordnih 11.458 novih slučajeva, a Teksas 8.258, objavile su zdravstvene vlasti.


Obje američke savezne države sada ukupno imaju više od 190.000 zaraženih.
Sjeverna Karolina, Južna Karolina, Tennessee, Aljaska, Missouri, Idaho i Alabama zabilježile su u petak rekordni broj novih zaraza.


Unatoč porastu zaraženih, smanjuje se broj smrtnih slučajeva u danu proteklih tjedana. Raste broj pozitivnih slučajeva među mladima, koji su manje skloni razvijanju težih simptoma bolesti.


Predsjednik Donald Trump više puta je nastojao umanjiti značaj porasta broja zaraženih i objašnjava ga velikim testiranjem.


“Ako testirate 40 milijuna ljudi, imat ćete mnogo slučajeva koji se bez testiranja (kao u drugim zemljama) ne bi pojavljivali svake večeri na Lažnim večernjim vijestima”, tvitao je Trump u subotu.


SAD je prvi u svijetu po broju zaraženih i mrtvih. Umrlo je gotovo 130 tisuća ljudi, a zaraženih je više od 2.8 milijuna, pokazuju podaci Sveučilišta Johns Hopkins.