Pandemija

Novih 63.262 slučaja zaraze registrirano u SAD-u, Brazil bilježi nove velike brojke

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Ukupni broj zaraženih u SAD-u od početka pandemije prešao je 3,42 milijunaSjedinjene Države registrirale su 63.262 nova slučaja zaraze koronavirusom tijekom posljednja 24 sata, podaci su Sveučilišta John Hopkins u srijedu, dok se druga najpogođenija zemlja na svijetu, Brazil, približava brojci od dva milijuna zaraženih.


Ukupni broj zaraženih u SAD-u od početka pandemije prešao je 3,42 milijuna.


Od covida-19 u posljednja 24 sata umrlo je 850 ljudi, a ukupno od početka pandemije 136.432.
Prva svjetska sila već nekoliko tjedana bilježi rast infekcija na jugu i zapadu zemlje, i najpogođenija je na svijetu u apsolutnim brojkama.


Prije toga, Alabama, Florida i Sjeverna Karolina objavile su u utorak da su zabilježile rekordan broj preminulih od koronavirusa, u vrijeme dok zaraza ubrzava diljem SAD-a.


Forida, jedna od prvih američkih saveznih država koja je izašla iz karantene, registrirala je u utorak rekordni broj smrti vezanih uz koronavirus u jednom danu – 133, kao i novih preko 9000 slučajeva zaraze. Alabama je u utorak imala rekordnih 40, a Sjeverna Karolina 35 smrtnih slučajeva.


Zaraza je prošli tjedan ubrzala u 46 od 50 američkih saveznih država, pokazuju podaci agencije Reuters. U srpnju je rekordan dnevni broj novozaraženih zabilježilo 28 saveznih država.


SAD je s 3,3 milijuna slučajeva najpogođenija država na svijetu u odnosu na broj stanovnika, uz Peru, a s više od 135 tisuća preminulih je sedma po broju smrtnih slučajeva u odnosu na sveukupni broj stanovnika.


Zbog rasta broja zaraženih i preminulih nastavnici i profesori od Kalifornije do Wisconsina će predavanja umjesto u učionicama držati putem interneta kad za par tjedana počne nova školska godina.


Američki predsjednik Donald Trump zaprijetio je da neće financirati ili osloboditi poreza obrazovne institucije koje odbiju vratiti nastavu u učionice.


Trumpova kampanja uoči predsjedničkih izbora 3. studenoga smatra otvaranje učionica i vraćanje roditelja na posao ključnim za ekonomski oporavak.


Druga najpogođenija zemlja na svijetu, Brazil, u posljednja 24 sata ima 41.857 novih slučajeva koronavirusa i novih 1300 smrtnih slučajeva, objavilo je u utorak ministarstvo zdravstva.


Ta zemlja sada ima ukupno 1,926.824 zaraženih i 74.133 umrlih.