»Furešte«

Zoran Jelenković ima novi singl: Strane turistkinje kao ljetno osvježenje u pjesmi

Ivana Kocijan

Foto: PETAR SIKIRIĆ

Foto: PETAR SIKIRIĆ

"Pjesma govori o poznatim i posebnim »galebima«", kaže JelenkovićPoznati zadarski pjevač Zoran Jelenković predstavio je novi singl, pjesmu »Furešte« koju je stvorio zajedno sa sinom Šimom, što nije prva suradnja oca i sina. Iza sebe imaju nekoliko pjesama kao što su »Tvoju kosu ne mogu mrsiti«, »Sanjam« te »Gajeta i ankora« gdje se Šime Jelenković, Zoranov sin, pojavljuje kao autor.


Kako otkrivaju Jelenkovići, »Furešte« je brza i vesela dalmatinska skladba koja je rađena u dalmatinskom slengu, a kao takva odaje dojam podneblja iz kojeg dolazi. Iza teksta i glazbe istoimene pjesme stoji Šime Jelenković, dok je za producentski i aranžerski dio zaslužan sam Zoran koji je imao i ulogu tonskog majstora.


– Pjesma govori o poznatim i posebnim »galebima«, to jest momcima bilo koje dobi i njihovom udvaranju stranim turistkinjama, ne bi li osvojili njihova srca, te se družili s njima izvjesno vrijeme do dolaska neke nove strane turistkinje, odnosno »furešte«, rekao je Zoran Jelenković.
Kako bi cijela glazbena priča bila potpuna, za vizualni dio pobrinula se ekipa Rudnik Filma, u čijoj pozadini stoje Nemanja Abazović i Mario Đorđević–Noyz, poznatiji kao član hip hop grupe Who See. Radi se o animiranom videouratku kojim su na nešto drugačiji, ali simpatičan način, predstavili »Furešte«, novu pjesmu Zorana Jelenkovića, za što i on sam vjeruje kako će ovaj cjelokupni uradak donijeti osvježenje u vrućim ljetnim danima pred nama. Autori pjesme dodaju kako vjeruju da će publika prepoznati »Furešte« te uživati u onome što sama pjesma nosi.