Sjajan line up finala

Završnica 15. Jerry Ricks Blues Festivala sutra i prekosutra u Kastvu

Ivana Kocijan

Foto: Phil Melia

Foto: Phil Melia

Kyla Brox Band, Johnny Rawls i Sekou Kouyate garantiraju vrhunski glazbeni doživljaj na kastavskoj CrekviniPrva polovina 15. Jerry Ricks Blues Festivala zaključena je preksinoć u Klani nastupima splitskih blues snaga – benda Inroots te akustičnog dua Charlie & Bell Blues Experience.


U iščekivanju velike završnice u Kastvu koja je na rasporedu sutra i prekosutra, blues karavana jučer je posjetila Opatiju, a danas stiže u Matulje čiji će austrougarski Štacion ugostiti »Sir« Oliver Mally Duo i Jumping Matt & His Combo.


Završnica festivala održat će se na mjestu gdje je sve započelo, u Kastvu gdje svakako treba izdvojiti nastup Johnnyja Rawlsa, bluesmana iz Mississippija čija karijera traje dulje od 50 godina, tijekom koji je osvojio sve najprestižnije nagrade u svijetu bluesa.


Foto: Press

Foto: Press
Johnny Rawls
Tu je i Kyla Brox Band predvođen fantastičnom mladom pjevačicom Kylom Brox koja spada među najbolje što Velika Britanija trenutačno može ponuditi u tom glazbenom žanru.


Sekou Kouyate je posebna priča; radi se o jednom od najvećih afričkih instrumentalista, afričkom Jimiju Hendrixu i istinskoj zvijezdi svjetske world music scene čija je glazba duboko ukorijenjena u afričku tradicijsku glazbu koju on kombinira s bluesom, funkom, soulom i klasičnom glazbom.


Talijanski duo Lovesick Duo pokazuje kako je moguće napraviti karijeru u pandemijskim uvjetima. Svojim americana glazbenim izričajem probili su se objavivši veliki broj kućnih videouradaka koji su se raširili internetom i priskrbili im zavidan broj nastupa diljem Europe.


Ulaz na sve koncerte je slobodan, a vrhunski glazbeni doživljaj zagarantiran.


Foto: Press

Foto: Press
Lovesick Duo