Sjajna promocija naše županije

ZAVIČAJU, TEBI Predstavljen spot svečane pjesme PGŽ-a

Robert Šimonović

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Spot povezuje bogatu prošlost Frankopana s ljepotama PGŽ-a te prikazuje ljubavnu priču Ane Katarine Frankopan i Petra ZrinskogNa Trsatskoj gradini jučer je premijerno predstavljen videospot za svečanu pjesmu Primorsko-goranske županije »Zavičaju, tebi« u izvedbi mlade riječke pjevačice Mije Negovetić, nastao u sklopu EU-projekta »Putovima Frankopana«. Autor teksta i glazbe je Ante Pecotić, a modne kreacije koje se mogu vidjeti u spotu izradio je Juraj Zigman.


Predstavljanju spota nazočio je župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, voditeljica projekta »Putovima Frankopana« Rajna Miloš, pjevačica Mia Negovetić, koja je u spotu utjelovila Anu Katarinu Frankopan, Petar Baljak, student glume koji je u spotu utjelovio Petra Zrinskog, Elvis Stanić kao autor aranžmana, redatelj spota Artem Dushkin i direktor fotografije kastavske Lumiere produkcije, Mateo Jurčić.
Domaće snagePremijerno prikazan videospot povezuje bogatu prošlost Frankopana s ljepotama PGŽ-a te prikazuje ljubavnu priču između Ane Katarine Frankopan i Petra Zrinskog. Snimljen je na osam lokacija koje ujedno čine dio kulturne rute obuhvaćene projektom »Putovima Frankopana« pa tako u spotu možemo vidjeti kaštel Drivenik, Stari grad Ledenice, kaštel u Krku, dvorac Staru Sušicu, manastir u Gomirju, dvorac Zrinsko-frankopanski u Severinu na Kupi, dvorac u Kraljevici i franjevački samostan Košljun.
Župan Zlatko Komadina osvrnuo se ukratko na projekt »Putovima Frankopana« te zahvalio svima onima koji su putem videospota omogućili promociju samog projekta, kao i Primorsko-goranske županije.– Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog uistinu predivnog spota, a treba napomenuti da se prvenstveno radi o našim domaćim snagama. Pjesma je izvanredno poslužila za promociju projekta »Putovima Frankopana« prepoznatog od strane Europske unije. Za projekt smo dobili 60 milijuna kuna kojima ćemo urediti osam interpretacijskih centara, a sve u cilju turističke promocije naše prekrasne plavo-zelene županije.


Foto: Vedran Karuza


Hvala svima koji su doprinijeli čitavom projektu, a samim time i promociji naše županije, istaknuo je Komadina.


Kulturno-turistička ruta »Putovima Frankopana« inspirirana je ostavštinom slavne hrvatske obitelji Frankopan, koja je od početka 12. pa sve do druge polovice 17. stoljeća na području naše županije ostavila brojna svjedočanstva svojeg utjecaja i moći. Rutom je obuhvaćeno 17 kaštela i dvoraca te tri sakralna kompleksa, a u osam od njih bit će uređeni interpretacijski centri.


Projekt objedinjuje prirodnu, kulturnu, gastronomsku i turističku ponudu PGŽ-a i velik je poticaj razvoju primorskog zaleđa i Gorskog kotara.U utrci za PorinVoditeljica projekta Rajna Miloš, ujedno autorica ideje i koncepta videospota, također je zahvalila svima koji su doveli do uspješne realizacije videospota i izrazila zadovoljstvo čitavim ostvarenjem.– Zahvaljujem svima onima koji su zaista obavili kvalitetan i vrijedan posao. Od izvanredne Mije i Petra preko Elvisa Stanića, naših Kastavaca Artema i Matea do modnog kreatora Jurja Zigmana i svih ostalih.


Ideja je bila da svi sudionici izrade spota budu vezani za područje naše županije. Zaista mislim da je spot velik benefit za čitav projekt i jedna velika dodana vrijednost za samu županiju, rekla je Rajna Miloš.


Foto: Vedran KaruzaMia Negovetić nije mogla sakriti oduševljenje projektom, a pjesma »Zavičaju, tebi« bit će nominirana u tri kategorije za prestižnu nagradu Porin, od kojih je najupečatljivija ona za najbolju žensku vokalnu izvedbu.– Bilo mi je zadovoljstvo i čast sudjelovati u svemu ovome i provoditi vrijeme s uistinu divnim ljudima. Svaki dan snimanja bio je poseban i čitavu priču doživjela sam kao predivno, uzbudljivo i novo iskustvo, zaključila je Mia.