Najavljeni koncerti u Zagrebu i Puli

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli imaju novi singl i spot

Ivana Kocijan

Foto: MARE MILIN

Foto: MARE MILIN

Ovo je jedna od onih pjesama na koju smo kliknuli na prvo slušanje!S hvaljenog, za Porin nominiranog albuma »Na putu«, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli predstavili su novi singl »Zrno i pijesak« koji autorski potpisuje Aljoša Šerić, a prati ga i videospot u režiji cijenjenog Radislava Jovanova Gonza.


– Ovo je jedna od onih pjesama na koju smo kliknuli na prvo slušanje! Velika hvala Aljoši, osjećamo sreću i ponos kada je izvodimo, rekao je Vinko te o procesu stvaranja videospota dodao:


– Čuli smo puno priča o Gonzu i nismo mogli niti sanjati da ćemo sada i mi imati svoju priču s njim! Uživali smo na snimanju spota, osjetili smo koliko Gonzo ima iskustva i koliko je sve profesionalno, i htjeli smo dati sve najbolje od sebe. Ostali smo svoji, i nadam se da će i publika uživati u gledanju spota, kako smo i mi u samom snimanju.
Priču iza ideje videospota otkrio je sam redatelj.


– Ritam i aranžman pjesme odvukli su me na plantaže pamuka, prašnjava gradilišta… Naravno da u spotu samo asociramo, ne i doslovno bivamo na takvoj lokaciji, ali taj blues-gospel ugođaj i energiju sam htio imati u slici. Uz ovakvu dobru pjesmu bilo mi je bitno prenijeti energiju, jednostavnost i uvjerljivost u slici. Hvala Vinku, bendu i ekipi spota, rekao je Gonzo.


Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli ovom prigodom najavljuju i prvu samostalnu koncertnu promociju debitantskog albuma, 15. svibnja u zagrebačkoj Tvornici kulture, koju će biti moguće pratiti i putem live-streama. Pobjednik treće sezone The Voicea i njegov bend potvrdili su i nastup 27. lipnja u pulskom Kaštelu.