Udruga Klubska kultura

Videoprojekt Renaissance spojio renesansu i elektroničku glazbu: U vrijeme praznih plesnih podija, DJ-i uselili u dvorce

Karmen Bosnić

Roko Pečarić i Dalton Trance Teleport

Roko Pečarić i Dalton Trance Teleport

Videoepizode čije će premijere biti moguće gledati svake nedjelje od 13. do 27. prosinca u 20 satiUdruga Klubska kultura kao utemeljitelj nagrade Ambasador koja se dodjeljuje akterima elektroničke glazbe za ostvarenja u proteklih 12 mjeseci, uoči petog izdanja pripremila je videoprojekt Renaissance s ciljem turističke promidžbe povijesne i kulturne baštine renesansne Hrvatske poput dvoraca, utvrda i starih gradova uz atraktivne nastupe nagrađivanih autora elektroničke glazbe.


Videoepizode čije će premijere biti moguće gledati svake nedjelje od 13. do 27. prosinca u 20 sati, snimane su s nekoliko kamera i dronom Photo Studija 82 na tri srednjovjekovne lokacije u Hrvatskoj: Dvor Veliki Tabor – Košnički Hum, Trsatski kaštel – Rijeka, Tvrđava Fortica Starigrad – Omiš. Publici će se predstaviti dobitnici nagrade Ambasador u trajanju od 60 minuta.


Videopremijere će se održati na društvenim mrežama Facebook i Youtube, kao i stranicama medijskih partnera Klubskascena.hr, Ravers Hits, I Love Minimal Techno, Top DJ Room, Pozitivan Ritam, Yakka, Dalton Trance Teleport, DJ Jock, Dvor Veliki Tabor, Grad Omiš, Visit Omiš, Visit Zagorje.
Ove nedjelje bit će prikazan video iz Dvora Veliki Tabor gdje je nastupio DJ Yakka, jedan od aktualnih predvodnika domaće house scene iza kojeg stoje brojna izdanja.


U nedjelju 20. prosinca bit će prikazan video s Trsatske gradine gdje su nastupili kostrenski DJ Dalton Trance Teleport & Riječanin Roko Pečarić. Dalton Trance Teleport na nastupu promovira treći studijski album »Bazzar«. Uz njega je nastupio i Roko Pečarić koji inače svira na većem broju instrumenata, a na »Bazzaru« je zaslužan za ekspresiju bouzouki gitare.


Nedjelja, 27. prosinca, donosi nastup s Tvrđave Fortica Starigrad gdje je nastupio DJ Jock. Karijera mladog Splićanina, DJ Jocka u neuzaustavljivom je usponu, a apsolutni vladar techno scene Carl Cox istaknuo ga je kao iznimno zanimljivog producenta zvjezdane budućnosti. Pjesma »Raw Love« u samo je nekoliko dana došla na ljestvice najprodavanijih izdanja u svijetu.


– Renesansa je obnova i preporod; era koja je naglašavala studije, učenje i poboljšanje samoga sebe. Upravo to su odlike koje ističe Ambasador kroz svoje djelovanje. Uvijek potiče kreativce, traži promjene, afirmira. Godina 2020. ostat će zabilježena kao ona u kojoj su klupske i festivalske pozornice mirovale.


Plesni podiji uglavnom su zjapili prazni i u većini slučajeva sve je to zamijenjeno virtualnim događajima. Upravo iz tog razloga što su autorima i DJ-ima elektroničke glazbe onemogućeni nastupi i daljnji razvoj, Ambasador je po uzoru na vodeće svjetske brendove odlučio krenuti u virtualnu avanturu radi očuvanja scene.


U projektu Renaissance spaja se renesansna i suvremena umjetnost približavajući tako elektroničku glazbu širem auditoriju i kulturnim tokovima