Kvartovska manifestacija

VEŽIČKE LJETNE NOĆI Grupa Jonathan otvorila glazbeni događaj: “Ovo nam je super uletjelo, smirili smo se i odmorili”

Mirna Šumberac

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

Park je bio okružen zaštitnim ogradama s plakatima s epidemiološkim preporukama, a na ulazu su posjetitelji morali ostaviti osobne podatke, mjeriti temperaturu i dezinficirati rukeRIJEKA Uz svirku popularne riječke grupe Jonathan, u četvrtak je napokon otvoren kvartovski glazbeni događaj Vežičke ljetne noći: Riječka zvečka. Nastup je privukao brojne obožavatelje dobre glazbe – korona atmosfera očito nije izazvala strah.


Prostor u parku, na križanju Kvaternikove ulice i Ulice Martina Kontuša, na kojemu se inače održava koncert, bio je okružen zaštitnim ogradama na kojima su se našli plakati s epidemiološkim preporukama, a na ulazu su posjetitelji bili primorani ostaviti svoje osobne podatke, mjeriti temperaturu i dezinficirati ruke, nova normalnost na koju smo se već priviknuli, a pojavila se čak i Civilna zaštita.


Foto D. ŠKOMRLJ


Usprkos tome što je otvaranje šestog izdanja kvartovske glazbene manifestacije zbog trenutačnih okolnosti nedavno moralo biti odgođeno i činjenici da organizatori zbog istog konstantno moraju »pretumbavati« planove vezane uz nju, posjećenost je bila i više nego odlična, očito je da – fama volat.
Publika je bila dobro raspoložena, uživala je lagano plešući uz ritmove Jonathana te joj problem nije predstavljalo ni dugotrajno stajanje u redu za cugu.


– Koncert je odličan, mislim da je baš ovakvo nešto potrebno u doba korone da se malo podigne atmosfera – uglavnom super, epidemiološke mjere se poštuju, svi se dezinficiramo i iznutra i izvana, šaljivo je rekla naša sugovornica Marina, a na nju se nadovezao Aleš koji je na Zvečku došao čak iz Ljubljane.


– Atmosfera je vrhunska, toga nemamo u Ljubljani, baš je fajn, rekao nam je.


Nekoliko riječi s nama je podijelio i Zoran Badurina, frontman grupe Jonathan koja je već imala prilike nastupiti na Riječkoj zvečki.


– Mi smo ove godine odlučili napraviti pauzu, čak i prije korone, pa nam je ovo super uletjelo, malo smo se smirili i odmorili. Nešto koncerata ima, no u manjem obimu. Trenutačno radimo neke nove stvari, na jesen planiramo izbaciti maxi singl, otkrio nam je.


Organizatori ovogodišnjih Vežičkih ljetnih noći su: predsjednik udruge RIKUP Alen Tibljaš, vlasnik Pajol bara na Pećinama Haris Tančica i marketinška koordinatorica Elena Živanović.


– Sljedećeg četvrtka, na istom mjestu i u isto vrijeme, nastupit će Denis&Denis i Whiteheads, a grupa Grad koja je trebala nastupiti na otvorenju i slaviti 35. godišnjicu postojanja, imat će koncert na velikom zatvaranju ovogodišnje Zvečke, 3. rujna. Nažalost, zbog epidemiološke situacije ništa ne možemo garantirati, izjavila je Živanović.


Program za kolovoz i rujan javnosti će biti obznanjen u nadolazećim tjednima.