"Carstvo sunca"

Vatra danas predstavila novi glazbeni hit i spot: Režiju potpisuje talentirani Riječanin Filip Gržinčić

Ivana Kocijan

Foto: Filip Gržinčić

Foto: Filip Gržinčić

Spot je sniman u njegovom studiju te na parkiralištu Tower Centra i u pothodniku na glavnoj tržnici. Nakon pjesme “Sva naša ljeta” koja već mjesecima ne silazi s popisa “top 10” najemitiranijih pjesama u domaćem radijskom eteru, grupa Vatra danas predstavlja novi budući hit.


Glazba prenosi poruku, emociju, stvara iskustvo. U nedostatku koncerata u ovo vrijeme socijalnog distanciranja koje je odvojilo publiku od umjetnika, potreba za stvaranjem glazbe možda je i veća neko prije.


Tako je i Vatra tijekom posljednjih mjeseci snimila nekoliko novih pjesama, a jednu od njih, “Carstvo sunca”, predstavit će danas u video i audioizdanju.
– Kao dobar dio mojih pjesama, i “Carstvo sunca” govori o međuljudskim i partnerskim odnosima koji su u ovom specifičnom, pandemijskom okruženju bili uistinu na kušnji.


vatra

Foto: Filip Gržinčić


Dobar dio njih izaći će iz ove situacije povezaniji nego prije, ali nažalost, dobar dio njih otići će u potpuno krivom smjeru i udaljiti se jedni od drugih.


Da ne filozofiramo previše, možda je najbolje da poslušate pjesmu, pa ocijenite sami kojoj strani pripadate, rekao je frontmen Vatre Ivan Dečak koji je i autor pjesme.


Za aranžman se pobrinuo čitav bend, dok je za produkciju bio zadužen Pavle Miholjević koji zajedno s Jurom Ferinom potpisuje i mix i master.


“Carstvo sunca” dobilo je i fantastično videoizdanje čiju režiju potpisuje talentirani Riječanin Filip Gržinčić iz Gržinčić Creative Visuals, zaslužan za spotove izvođača kao što su J.R August, White on White, Goran Bare, Matija itd.


Foto: Filip Gržinčić


– Ovo mi je prva suradnja s Vatrom. Javili su mi se nakon što su vidjeli moje prošle spotove koji su im se jako svidjeli. Ovo mi je bio jedan od tehnički najizazovnijih i najzahtjevnijih spotova, otkrio nam je Gržinčić čija je ideja bila snimiti bend na traci za trčanje.


Spot je sniman u njegovom studiju te na parkiralištu Tower Centra i u pothodniku na glavnoj tržnici. Jedna od glavnih uloga u spotu pripala je riječkoj plesačici Eni Milin koja je, otkrio nam je Gržinčić, zadatak savršeno odradila.


– Zahvaljujem Tower Centru na ustupljenom prostoru, Dboki Sound & Light timu na postavljanju scene i izradi stagea na kotačima te dečkima koji su gurali stage po Toweru – Ivu, Sanjinu, Danijelu i Rinu, dodao je Gržinčić kazavši i kako će nastaviti suradnju s Vatrom i na njihovom sljedećem spotu.


Foto: Filip Gržinčić


Premijera spota za “Carstvo sunca” bit će danas u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”, a video je moguće pogledati i na našem portalu. Najnoviji singl “Carstvo sunca”, kao i “Sva naša ljeta”, Vatra će premijerno izvesti 25. rujna na koncertu u zagrebačkom klubu Boogaloo.