Glasovati se može do 1. studenog

Novo izdanje projekta “Vaše želje za Eurosong”: Kedžo, Franka, Iva, Mia?

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Polufinalni odabiri bili su podijeljeni u pet hrvatskih regijaHrvatska radiotelevizija u ponedjeljak je raspisala natječaj za predstavnika Hrvatske na Eurosongu 2021. Među pristiglim pjesmama i izvođačima stručni će žiri odabrati 14 pjesama koje će biti izvedene na Dori u Opatiji, a pobjednik hrvatskog izbora nastupit će u svibnju u Rotterdamu u Nizozemskoj.


U međuvremenu su obožavatelji okupljeni na stranici eurosong.hr u proteklih mjesec dana kroz nekoliko predselekcijskih krugova predlagali, a zatim putem anketa i birali izvođače koje bi voljeli vidjeti na Dori, a potom i na Eurosongu. Polufinalni odabiri bili su podijeljeni u pet hrvatskih regija, a nakon dvotjednog glasovanja odabrano je 16 finalista među kojima će biti odabran pjevač kojeg fanovi najviše priželjkuju vidjeti na Eurosongu.


Nakon više od 2000 prikupljenih glasova, obožavatelji bi na Dori, prema regijama, voljeli vidjeti: Gabriellu, Lu Jakelić i Zsa Zsu (regija Sjever); Filipa Rudana, Matiju Cveka i Niku Turković (regija Centar); Damira Kedžu, Franku, Ivu Gortan i Miu Negovetić (regija Zapad); Albinu Grčić, Jelenu Rozgu i Lorenu Bućan (regija Jug) te Indiru, Ninu Kraljić i Vesnu Pisarović (regija Istok).
Glasovati se može do 1. studenog u 12 sati za samo jednog izvođača ili izvođačicu. Projekt »Vaše želje za Eurosong« u ovom ili sličnima formatima održava se od 2007. godine, uz pauzu 2014. i 2015. kada se Hrvatska povukla s Eurosonga. Dok su fanovi birali od 2007. do 2013. godine, za izdanja Eurosonga od 2017. do 2019. urednici su izražavali svoje želje koga bi htjeli vidjeti na Eurosongu. Glas svih fanova mogao se ponovno čuti prošle godine kada je pobjedu odnijela Maja Šuput.