"Dovoljno je reći… Aki"

Bit će to posebno emotivan trenutak: Valjak i prijatelji spremni za veliki koncert u čast preminulom Akiju

Ivana Kocijan

Foto: Mateo Levak

Foto: Mateo Levak

Ove subote u rasprodanoj Areni Zagreb.Samo nas nekoliko dana dijeli od velikog koncerta koji će Parni valjak održati u rasprodanoj Areni Zagreb, u čast svom prijatelju i prerano preminulom frontmenu Akiju Rahimovskom. Koncertom »Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći… Aki«, članovi benda u subotu će, zajedno s brojnim glazbenim prijateljima i publikom, odati počast čovjeku koji je svojom energijom postao sinonim vrhunskog frontmena i rock pjevača naših prostora. S obzirom na nove okolnosti, osiguran je manji kontingent dodatnih ulaznica za Arenu Zagreb koje je moguće kupiti u sustavu Eventim.


Vrata Arene otvaraju se u 19 sati, a početak je točno u 21 sat. Za ulaz na koncert potrebno je imati važeću COVID-potvrdu ili potvrdu o preboljenju bolesti COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci ili rezultat negativnog testiranja ne stariji od 48 sati, uz predočenje identifikacijskog dokumenta. Testiranje će biti omogućeno u Poliklinici Life od 8 do 20 sati u petak i subotu, uz predočenje ulaznice za koncert.


Također, testiranje će biti omogućeno oba dana ispred Arene Zagreb (na podestu kod blagajni). Testiranje je omogućeno po cijeni od 50 kn. Organizator koncerta osigurat će dovoljan broj redara i što brži protok ljudi, no zbog očekivanih gužvi, mole se posjetitelji da testiranje rade ranije, a preporuča se i raniji dolazak na koncert. Također, mole se posjetitelji koji imaju ulaznice za koncert u digitalnom obliku da ih isprintaju i ponesu sa sobom u Arenu Zagreb.
Koncert »Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći… Aki« predstavlja poseban emotivan trenutak kojim će se članovi benda oprostiti od svog Akija.


»Na pozornici će nam pomoći prijatelji glazbenici, ali najviše i najglasnije ćete nam pomoći upravo vi«, poručili su članovi benda putem svojih društvenih mreža. Kroz pet desetljeća karijere, Aki Rahimovski je svojim jedinstvenim glasom i neumornom energijom izvedbe obilježio živote brojnih generacija, a za izniman doprinos glazbenoj baštini postumno mu je ove godine dodijeljena i nagrada Porin za životno djelo. Njegov duh i glas ostat će zauvijek upisani u svima koji su odrastali, zaljubljivali se, smijali se i plakali uz bezvremenske pjesme Parnog valjka