Pjesme za srce i dušu

U prodaji je dvostruki album “24. Dalmatinska šansona Šibenik 2021.”

Sandy Uran

Foto: Promo

Foto: Promo

Uz festivalski album predstavljen je box set »Mišo Kovač – Antologija« te monografija »Dalmacijo, pismo stara«, autora Stanka Karamana24. Festival dalmatinske šansone održan je u subotu, a prijenos uživo mogao se pratiti na HTV 2 u 21 sat. Kao i prošle godine, zbog restrikcijskih mjera, organizatori festivala, direktor Branko Viljac i umjetnički direktor Dušan Šarac, odlučili su se za jednu festivalsku večer i to onu novih skladbi. Odabrane su dvadeset i četiri skladbe među kojima je pola kantautorskih, a po riječima direktora festivala Branka Viljca, one će između ostalog nastaviti kontinuitet šansonjerske prepoznatljivosti i kvalitete, navedeno je u promidžbenom materijalu.


Na Trgu Republike u Krešimirovu gradu svoje nove pjesme predstavili su festivalski veterani Neno Belan i Đani Maršan s Klapom Munita, domaćini Zdravko Škender, Branimir Bubica i Klapa Sebenico, Lili Gee te Klapa More, koja je nastupila uz debitanticu festivala Ninu Donelli, a prvi put u Šibeniku nastupili su i Jure Brkljača, Anezi, Tena Vodopija, Tedi Grubica, Noa Rupčić, Petra Antolić, Elvis Sršen Noa i Nikša Sviličić. Na prekrasnoj ljetnoj pozornici nastupili su i rado viđeni Ivan Ive Županović, Tommi Mischel, The Ljubičanstveni, 4 Tenora, dalmatinsko-kvarnerski vokalni kvartet 4 Voices, zatim Anja Viktorija Peršić, Elis Lovrić, Vivien Galletta, Kristina Boban, Duje Stanišić i Saša Jakelić, a kao i dosad sve pjesme izvedene su uživo.


Sve skladbe nalaze se i na dvostrukom CD-u u izdanju Croatia Recordsa, koji je predstavljen na festivalskoj press konferenciji u subotu u hotelu Bellevue. Uz festivalski album predstavljen je box set »Mišo Kovač – Antologija« te monografija »Dalmacijo, pismo stara«, autora Stanka Karamana. Naime, show program ovogodišnjeg festivala bio je posvećen jednom od najpoznatijih Šibenčana, legendarnom pjevaču Miši Kovaču, koji je nedavno proslavio 80. rođendan.
Neke od njegovih najvećih hitova izvela je Klapa Brodarica, a poziv za nastup u show programu s oduševljenjem je prihvatila i njegova kći Ivana Kovač, koja je 2010. godine s pjesmom »Šibenska grandeca« odnijela prvu nagradu publike i žirija, stoji u podsjetniku i materijalu s predstavljanja ovog nosača zvuka.


Dvostruki CD »24. Dalmatinska šansona Šibenik 2021« realiziran je u izdanju Croatia Recordsa.