Dodjela

U Centru Zamet postavljena pozornica: Sve je spremno za večerašnju dodjelu Porina

Ivana Kocijan

Transformirana dvorana Centra Zamet

Transformirana dvorana Centra Zamet

U izravnom prijenosu bit će proglašeni pobjednici u deset kategorija, a ostalih dvadeset i šest u predprijenosu koji se neće izravno prikazivati na malim ekranimaRIJEKA Sve je spremno za 26. svečanu dodjelu Porina, najprestižnije hrvatske glazbene nagrade koja će biti održana večeras u riječkom Centru Zamet, uz izravan prijenos na Pvom programu HRT-a. Porin se u Rijeku vratio nakon šest godina. Produkcijske pripreme u Centru Zamet trajale su od početka tjedna, a kako će izgledati raskošna pozornica na kojoj će biti dodijeljene nagrade najboljima u trideset i šest kategorija i na kojoj će nastupiti omiljene hrvatske glazbene zvijezde, doznat ćemo večeras.


Voditelji dodjele Porina bit će uhodani scenski partneri Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a kroz brojne kategorije vodit će nas i dobro poznati glas Željka Tomca. U izravnom prijenosu bit će proglašeni pobjednici u deset kategorija, a ostalih dvadeset i šest u predprijenosu koji se neće izravno prikazivati na malim ekranima, a započet će u 17.30.


Redatelj Porina je poznati kazališni i filmski redatelj Mario Kovač, a za scenografiju je zaslužan Miroslav Hrg, dok je redatelj televizijskog prijenosa Tihomir Žarn.
U izravnom prijenosu bit će izvedeno trinaest glazbenih brojeva, od toga pet medleyja. Kao što smo već pisali, na završnoj večeri Porina nastupit će neka od najvećih imena hrvatske glazbene scene: Antonela Doko, Boris Štok, Branimir Gazdik, Detour, Igor Geržina, Josipa Lisac, Kensington Lima, Lana Janjanin, Marko Tolja, Massimo, Mile Kekin, Neno Belan, Nina Badrić, Ogenj, Parni valjak, Petar Grašo, Vatra, Vojko V, Zbor Hrvatske radiotelevizije i Zvjezdan Ružić. Prezenteri će biti zanimljive i atraktivne osobe iz svijeta sporta, glazbe, radija i televizije čija će imena biti objavljena danas.


Večeras će biti uručena i posebna priznanja. Dobitnici nagrade za životno djelo ove su godine Silvije Glojnarić i Ibrica Jusić, dok će Porin za posebna dostignuća dobiti Paolo Sfeci.Večer uoči 26. dodjele Porina, sinoć je u sklopu Tjedna Porina u Book caffeu Dnevni boravak održana književna večer na kojoj su predstavljene tri knjige. Hrvoje Horvat predstavio je biografiju »Štulić« frontmena grupe Azra Branimira Johnnyja Štulića, Marko Podrug govorio je o biografiji grupe Elemental »Sve, samo ne romantika«, dok je izdavač biografije grupe Pips, Chips & Videoclips Krešimir Blažević predstavio reizdanje knjige »Dugi vikend u zemlji čudesa«. Moderator je bio novinar Dražen Zima.


Hrvoje Horvat sinoć u Dnevnom boravku predstavio biografiju “Štulić”Izravan prijenos dodjele Porina emitirat će se u 20.05 sati na Prvome programu Hrvatske televizije, a svečanost će se pratiti i na Drugome programu Hrvatskoga radija.Foto: V. Karuza