Australska glumica

Za nju poraz ne dolazi u obzir: Rebel Wilson jedna je od svježijih holivudskih figura

Šarlota Brnčić

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Vrlo je teško precizno je opisati i objasniti iznenađujuće kompleksan mentalni sklop ove po mom mišljenju, najsvježije ženske figure izašle iz Hollywooda posljednjih godina. Rano sam počela pratiti ju i njezin uvrnuti humor, kazala je urednica britanskog izdanja magazina ELLEAustralsku glumicu Rebel Wilson, koja je ujedno i spisateljica te producentica, uskoro ćemo imati priliku pogledati u ulozi u američkoj komediji »Prevarantice« režiji Chrisa Addisona, a koji 16. svibnja dolazi u kina. Riječ je o remakeu filma »Prljavi pokvareni varalice« iz 1988. godine, koji je i sam remake filma »Priča za laku noć« iz 1964. godine. U filmu glume i Anne Hathaway, Alex Sharp i Dean Norris. Hathaway i Wilson glume prevarantice, i dok jedna vara na sitno, druga je vrhunska varalica ozbiljnih klijenata. Radnja filma prati dvije žene koje su prevarili dvojica muškaraca, te koje planiraju osvetu protiv onih koji su ih povrijedili.


PUNOG imena Rebel Melanie Elizabeth Wilson, rođena je 2. ožujka 1980. godine, a nakon što je 2003. diplomirala na australskom kazalištu za mlade, počela se pojavljivati kao Toula na australskoj javnoj radio-televizijskoj mreži, u komičnoj seriji »Pizza«, te također u komičnoj seriji sa skečevima »The Wedge«. Wilson je 2008. godine napisala, producirala i glumila u komičnoj muzičkoj seriji »Bogan Pride«. Slijedeće godine osvojila je nagradu Tropfest za najbolju glumicu, za ulogu u »Bargainu« i imala je gostujuću ulogu u »City Homicideu«.


Ubrzo nakon preseljenja u Sjedinjene Američke Države, Wilson je glumila kao Brynn u filmu »Djeveruše«. Uloga je bila napisana posebno za nju. Također se pojavila u filmu »Mamurni kumovi«, »Što očekujete kada iščekujete« i »Pogođen gromom«. Pojavila se u ulozi Becky u »Djeveruše pod gasom« te glumila u glazbenoj komediji »Na putu do zvijezda«, uloga koja joj je donijela nekoliko nominacija i pobjeda.
Wilson se rodila u Sydneyu, a njezina majka je bila profesionalni trener pasa. Pohađala je Anglikansku školu za djevojčice Tara. Visoku školu završila je 1997. godine, uključujući drugo mjesto u državi u prehrambenoj tehnologiji. Ima troje braće i sestara: Liberty i Annaleise (koja koristi ime »Annachi«) i brat koji koristi ime »Ryot«. Liberty i Ryot pojavili su se u prvoj sezoni »The Amazing Race Australia« u 2011. godini, gdje su bili prvi eliminirani tim. Wilson je izjavila kako je njezina teta bila Lillian Bounds, koja je bila udana za Walta Disneya sve do svoje smrti 1966. godine. Unatoč tome što Wilson stoji uz to uvjerenje na sudu, i dalje ga osporava obiteljski povjesničar Dale Sheldon.


PRVI izbor u karijeri bila joj je matematika! Za The Sydney Morning Herald svojevremeno je izjavila »Bila sam vrlo akademski nastrojena u srednjoj školi i uvijek vrlo dobra s brojevima.« Pohađala je Sveučilište u Novom Južnom Walesu, a diplomirala je 2009. s diplomom umjetnosti (studij kazališta i izvedbe) i diplomom pravnih znanosti. Bivša ambasadorica Rotary Internationala za Australiju, bila je u Južnoj Africi godinu dana, gdje je dobila malariju. Govorila je o halucinacijama izazvanim malarijom, gdje se vidjela kao glumica koja je osvojila Oscara, što ju je uvjerilo da nastavi glumačku karijeru.


– Kao i njen najveći heroj Oprah Winfrey, Rebel ima nevjerojatnu motivaciju i vjeru u sebe, kojom toliko opija da poželite da je udišete. To nije drzak, glasan, usiljen pozitivan stav u tipičnom američkom stilu, već je suptilan i instinktivan, zrači sigurnošću i za nju je poraz nešto što ne dolazi u obzir. Njenu samouvjerenost nisam vidjela kao uobraženost, naprotiv, bila mi je očaravajuća i simpatična. Rebel Wilson je jedna od najneobičnijih žena koju sam ikada upoznala. Zaista, vrlo je teško precizno je opisati i objasniti iznenađujuće kompleksan mentalni sklop ove po mom mišljenju, najsvježije ženske figure izašle iz Hollywooda posljednjih godina. Rano sam počela pratiti ju i njezin uvrnuti humor, kazala je urednica britanskog izdanja magazina ELLE, Lorraine Candy, kada je upoznala fenomenalnu Rebel Wilson.


SAMA Wilson je izjavila kako »spada u tip žena koje nemaju ukusa za garderobu, ali polako uči.« To joj je postalo važno nakon što je primijetila da dosta djevojaka gleda što nosi pa se osjetila odgovornom. »Ljudi ponekad sude o vama samo na temelju izgleda, što meni očigledno ne ide u korist« navela je Wilson.


Glumica je pobijedila u sudskom procesu koji se vodio između nje i magazina »Woman’s Day«. Naime, magazin je u 2015. godini objavio niz članaka o tome kako je Rebel lagala o svojim godinama, imenu i podrijetlu. Tvrdili su da je Rebel lagala o tome da je bolovala od malarije te da je daleki potomak Walta Disneya. No, ona je sudu podnijela dokumente i fotografije iz kojih se jasno vidi da glumica govori istinu. Nakon objave tih članaka, mnogi redatelji su otkazali suradnju s Rebel Wilson i tada je glumica prolazila kroz najteže razdoblje u životu. Upravo zato je odlučila podnijeti tužbu.


Progovorila je i o seksualnom zlostavljanju. Otkrila je kako ju je prije nekoliko godina poznati redatelj pozvao u svoju hotelsku sobu. »Mislila sam da ćemo pričati o filmu. Srećom, nije bilo fizičkog kontakta jer ga je nazvala supruga i počela vikati na njega te ga optuživati da spava s glumicama. Bila je toliko glasna da sam sve razumjela i brzo pobjegla iz sobe«, rekla je Rebel. Drugo, neugodno iskustvo podijelila je s javnošću na društvenim mrežama.