Omiljeni sitcom

Tribeca TV Festival: Izvršni producenti o mogućnosti ponovnog snimanja kultnih “Prijatelja”

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Producenti se slažu da je serija napravljena baš onako kako treba. Za jedan od najomiljenijih sitcoma svih vremena, neće se snimati nikakvi “rebootovi” niti će se dogoditi ponovno okupljanje. Tako tvrde tvorci hit-serije “Prijatelji” koja i nakon više od dvadeset godina slovi kao jedna od najgledanijih humorističnih serija u povijesti. 


“Nećemo raditi emisiju okupljanja, niti ćemo raditi ‘reboot’. Emisija je bila o određenom periodu u životu kada su vam prijatelji obitelj”, kaže koautorica i izvršna producentica serije, Marta Kauffman. Deadline prenosi da je Kauffman ovu, za mnoge tužnu vijest, izjavila tijekom panela povodom dvadeset i petog rođendana serije, na festivalu “Tribeca TV” na Manhattanu. 


“Seriju smo napravili kako smo htjeli. Napravili smo ju dobro i stavili smo mašnu na nju”, kaže koautor i izvršni producent David Crane. Izvršni producent Kevin Bright se našalio izjavljujući da bi “trebali napraviti ‘reboot’, na što mu je Kauffman odgovorila: “Sretno s time”. 
Producenti su usput odgovorili i na neka pitanja, a jedno od njih se odnosilo na ljubavni par – Monica i Chandler. Originalna ideja je bila da Monica i Chandler završe zajedno na jednu večeru, nakon čega bi se nekoliko epizoda “vrtilo” oko neugodnih odnosa i neslanih šala. Duo se zatim trebao vratiti u prijateljski odnos, ali zahvaljujući publici, serija je dobila još jedan par, prenosi Deadline.  


“Nije nam bila namjera da oni budu par. Ali, reakcija javnosti je bila toliko snažna, a njihova kemija toliko dobra, da smo na kraju morali poslušati samu seriju. Znali smo da je riječ o pravoj vezi”, kaže Kauffman.