Bloodmoon

Prequel „Igre prijestolja“: Kreće snimanje novog projekta najpopularnije televizijske serije

Portal Novilist.hr

Ako ste tužni jer se bližimo posljednjoj sezoni „Igre prijestolja“, onda je dobra vijest što se prequel nastavlja po planu.HBO već gotovo tri godine spominje novu seriju koja će pratiti „Igru prijestolja“.


Prošlog je proljeća objavljeno da je pilot za prequel definitivno naručen, prenosi Cosmopolitan. Sada se doznaje da je snimanje serije i službeno započelo, u Belfastu.


Ali, što za sada (ne)znamo o ovoj seriji?


Do sada nismo bili sigurni u naslov serije. George R. R. Martin ju je nazivao „The Long Night“, ali 9Gag prenosi da je usvojen naslov “Bloodmoon”. 
HBO je prošlog lipnja objavio da će serija vremenski biti smještena „tisućama godina prije ‘Igre prijestolja’“, a fokus je stavljen na povijest Westerosa.


„Serija će pratiti pad iz zlatnog Doba heroja prema njegovom najtamnijem razdoblju. Jedno je sigurno – od stravičnih tajni povijesti Westerosa do originalnog porijekla Bijelih šetača, misterije


Istoka i obitelji Stark – to nije priča koju mislimo da znamo“, prenosi Cosmopolitan.


Znamo i tko će glumiti


Naomi Watts bi trebala nositi ulogu „karizmatične članice višeg društva s mračnom tajnom“.


U seriji će se pojaviti i Miranda Richardson (Rita Skeeter iz „Harryja Pottera“), Jamie Campbell Bower („Sweeney Todd„, „Čudesne zvijeri i gdje ih pronaći“), Georgie Henley („Kronike iz Narnije) i Toby Regbo („Posljednje kraljevstvo“, „Čudesne zvijeri“).


Pored njih, u seriji bi se trebali pojaviti i  Marquis Rodriquez, John Simm, Richard McCabe, John Heffernan, Dixie Egerickx, Josh Whitehouse, Naomi Ackie, Denise Gough, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah i Alex Sharp.


Nova scenaristica


Fandom „Igre prijestolja“  prošle godine objavljuje da se dosadašnji scenaristi David Benioff i D. B. Weiss neće vratiti i sudjelovati u daljnjim projektima. RadioTimes navodi da će nova scenaristica biti Jane Goldman. Goldman inače stoji iza produkcije filma “Kingsman: Zlatni Krug”, “Kingsman: The Secret Service”, a scenarij potpisuje za “Zvjezdanu prašinu”, “X-Mana” i “Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu”, između ostalih. 


Fandom kaže i da je George R. R. Martin zaključio da bi nova serija trebala biti okarakterizirana kao „prequel“, a ne „spin – off“.


„Westeros je drugačije mjesto. Nema Kraljevog grudobrana, nema željeznog prijestolja. Nema niti Targaryjena, a Valyria je tek u nastajanju. Suočavamo se s drugačijim i puno starijim svijetom i nadam se da će to biti dio zabave čitave serije“, rekao je Martin za RadioTimes.


5 tisuća godina prije poznatih nam likova


Radnja prequela se odvija 5 tisuća godina ranije nego što smo upoznali Neda Starka i bilo kojeg drugog poznatog lika iz Westerosa. 9Gag javlja da će radnja serije pratiti originalnu priču nastanka Djece šume. 


RadioTimes prenosi da bi se radnja mogla bazirati na Starku koji je stvorio Winterfell oko Zida, prvom Lannisteru koji se prijevarom uspio domoći bogatstva (Lann the Clever). Zatim bi se trebali pojaviti graditelj Bran i Grey King Željeznog Ostrva.


U ovom su razdoblju djelovala i legendarna imena, poput slijepog viteza Symeona i originalnog Obećanog princa (Azhor Ahai) koji se borio s prvim Bijelim šetačima – u vrijeme njihovog prvog napada na Westeros.