Prvi program HRT-a

Povratak showa “Zvijezde pjevaju”: Donosimo sve detalje o osmoj sezoni popularne emisije

Siniša Pavić

Nakon sedam odrađenih sezona, pa nakon petogodišnje pauze , vraća se popularan uradak HRT-a na Prvi program, subotom iza Dnevnika. Formula je znanaMlada glumica vrijedna Uspjeha, lovac iz Potjere, dični radijski glas, infulencerica, međunarodno priznata novinarka, čak i jedan PR stručnjak, svi će oni 2. ožujka uhvatit mikrofon u ruke, pa zapjevati u novoj sezoni showa HRT-a Zvijezde pjevaju. E, da, nakon sedam odrađenih sezona, pa nakon petogodišnje pauze, vraća se popularan uradak HRT-a na Prvi program, subotom iza Dnevnika.


Formula je znana; osam parova, što ih čini osam natjecatelja i osam mentora, okušati će se u različti glazbenim žanrovima i pri tom strepjeti što će im reći stručni žiri, a onda i kako će ih voljeti ili ne voljeti gledateljstvo. Ista su pravila, isti voditeljski par što ga čine Barbara Kolar i Duško Ćurlić. Ostalo je mahom drugačije.Barbara i Duško. Duško i Barbara. Dođe čovjeku da ih pita: »Pa dobro, kad s vi mislite razdvojiti!?«– Pet godina nismo bili zajedno – na to će Duško.– Razdvojili su oni nas, razdvojili – na to će Barbara.Znači, velimo, bit’ će sada na ekranu samo ljubav!? – Samo ljubav – u glas će, dobro raspoloženi, nanovo spojeni, voditelji.
DRUGI su ljudi u stručnom žiriju. Tamo gdje su onomad sjedili Hus, Ksenija Erker, Martina Tomčić, Rajko Dujmić, sada će sjediti Miroslav Škoro, Mirela Prisalec Remi, Danijela Martinović i Valentina Fijačko. Parove natjecateljsko-mentorske čine; Tara Thaller i Dino Jelusić i, Ella Dvornik i Goran Bošković, Katarina Strahinić i Pero Galić, Borko Perić i Jelena Radan, Krešimir Macan i Antonija Matković Šerić, Krešimir Sučević-Međeral i Ivana Kindl, Frano Ridjan i Žanamari Perčić te Ashley Colburn i Bojan Jambrošić.


– Ja kad pjevam, suze teku! Eto, to je pjesma koja mene najbolje opisuje – iskren je Frano Ridjan, HRT-ova uzdanica u HRT-ovu showu.


Svojoj mentorici Žanamari Parčić poželio je više sreće s njim nego što ju je imala onomad kada je u ruke dobila nebrušeni dragulj zvan Davor Maštrović. Primjetio je Ridjan još nešto, da mu, kako reče, valja biti u dobrim odnosima s Krešimirom Macanom, čovjekom koji je vodio izborne kampanje i lijevih i desnih te sigurno o glasanju kao takvom zna sve.


Bojan Jambrošić po prvi je put mentor. U paru je s američkom novinarkom zaljubljenom u Hrvatsku Ashley Colburn, pa će osim pjevanja s njom raditi i na tome da joj govorenje hrvatskog jezika bude čim bolje. Ili, kako je to lijepo kazala Colburn: »Još ću učiti… još!« Inače, pitali su novinari onu koja show čini skoro pa internacionalnim, i što od hrvatske glazbe voli pjevati. A voli, kako kaže, legende poput Olivera, Gibonnija, Graše.


Krešimir Macan ni ne pokušava sakriti zadovoljstvo što je među natjecateljima. Makar, jamačno nije lako bilo njegovoj mentorici Antoniji Matković Šarić kada su joj govorili kako je dobila macana u vreći.


– A zna se što macan u vreći radi! Zavija! – šali se Macan.


No, kada je čula Macana kako pjeva, mentorica se, kako je priznala, oduševila!


– Bit će veselo. Već smo počeli vježbati, od osam ujutro do deset navečer – kazala je Tonka.


Tara Thaller pjevala je kao mala u zboru Zvjezdice, išla u glazbenu školu i jedan od ciljeva joj je i baviti se mjuziklom. »Nisam baš pala s Marsa što se tiče glazbe«, smije se Thaller na naš upit odakle ona u showu.


Krešimir Sučević Međeral nije se dao previše zbunit pitanjem tko je pobjeđivao prijašnjih sezona. Zna ih lovac sve.


Borko Perić veli: »Samo mi je važno da uživamo, da pjevamo, da se zezemo«. Pa tako, smije se, do finala.


Macanu će, a onda i njegovoj mentorici, jamačno pomoći osnovna muzička škola, to što je violinu svirao, a i redovito kolendavanje. Ne bi bilo čudo da ovaj dalmatinski par zapjeva i koju Mišinu. A hoće li za Macana, zbog njegovih PR aktivnosti, glasati glasači ljevice, desnica, ili možda centra!?


– Imamo sreću da završava show mjesec dana prije EU izbora – nato će Macan.


Nije uopće nemoguće scenarij u kojem nam finale donosi bitku dvaju Krešimira, spomenutog Macana i Krešimira Sučevića-Međerala kojem je mentorica iskusna Ivana Kindl. Peti put je ona mentorica u ovom showu, a znala je i pobjeđivati.


Kakav je pak to osjećaj pobijediti u nekom HRT-ovom showu, zna Borko Perić koji je onomad bio najbolji »Maestro«. Na tom putu je ‘porazio’ i svoju sadašnju mentoricu Jelenu Radan. Da je ta epizoda daleko iza njih posvjedočila je Radan kazavši kako obožava duhovite ljude, a Perić je taj.


A ako nam na mladosti svijet uistinu ostaje, onda neke ostane na Tari Thaller i Dini Jelusiću. Uostalom, toliko je mentor Jelusić ostao pod dojmom kada je svoju učenicu čuo kako pjeva, da je kazao i to kako mu se čini da njima vježbati i ne treba! Što li će na sve to reći konkurencija, pa i Pero Galić i »Ko te šiša« Katarina Strahinić te Goran Bošković i Ella Dvornik, ostaje nam vidjeti.