Batwoman

Ruby Rose napustila popularnu seriju: Nitko ne želi reći razlog odlaska, a obožavatelji su bijesni

S.M.

Ruby Rose/Instagram

Ruby Rose/Instagram

Glumica je ujedno bila i prvi javni gej superjunak s naslovnom ulogom u velikoj TV seriji 2018. godineRuby Rose kaže da je donijela “vrlo teško odluku” o napuštanju naslovne uloge u popularnoj seriji “Batwoman” i to nakon samo jedne sezone.


Australska glumica je ujedno bila i prvi javni gej superjunak s naslovnom ulogom u velikoj TV seriji 2018. godine. Prva sezona serije je prikazana prošle godine, a nova je sezona već dobila zeleno svjetlo od mreže CW, iako Rose više neće glumiti.


“Donijela sam vrlo tešku odluku o tome da se neću vratiti u ‘Batwoman’ iduće sezone. Ovo nije odluka koju sam donijela jednostavno i poštujem postavu, osoblje i sve uključene u seriju i u Vancouveru i u Los Angelesu”, kazala je Ruby Rose i pritom se zahvalila kolegama te dodala da je zahvalna na svemu.
CW, Warner Bros Television i Berlanti Productions u zajedničkoj su izjavi kazali da su posvećeni nastavku snimanja serije te da će otvoriti nove audicije s članovima  LGBTQ  zajednice.


“Studio i mreža su posvećeni drugoj sezoni i budućnosti i zajedno s kreativnim timom, veselimo se novim smjerovima i castingu nove glavne glumice te članu LGBTQ zajednice u nadolazećim mjesecima”, stoji u izjavi.


Kada je Rose dobila ulogu u seriji, iskazala je oduševljenje te priznala da je emotivna jer se kao mlada gej osoba nije osjećala dovoljno zastupljenom na televiziji.


JustJared piše da su obožavatelji nagađali kako je razlog njezina ozljeda koju je pretrpjela prošle godine i zbog koje je umalo ostala paralizirana. No, izvori su za Variety  tvrde da njezin odlazak nema veze s time.


Obožavatelji su se ubrzo okrenuli i Instagramu gdje su na službenom profilu mreže CW i serije “Batwoman” iskazali svoje nezadovoljstvo.


“Trebali bi otkazati seriju ako mislite da možete pronaći glavnu glumicu. Ovo nije neka Riverdale serija koju možete vući zauvijek”, “Što, sad ćemo se svi pretvarati kao da se ništa nije dogodilo?”, “Nema Batwoman bez Ruby” i “Vratite Ruby”, samo su neki od mnoštva bijesnih komentara.