A Christmas Carol

Otkriveno kad stiže prva epizoda “Božićne priče” Toma Hardyja: “Može li ovo biti mračnije?”

P. N.

FOTO/YouTube Screenshot,  Rapid Trailer

FOTO/YouTube Screenshot, Rapid Trailer

BBC za seriju kaže da će biti "očaravajući uron u Scroogeovu tamnu večer duše".Malo je božićnih priča koje su toliko puta prerađene poput legendarne “Božićne priče” (“A Christmas Carol”) Charlesa Dickensa. I ove će nas godine njegova pripovijetka dočekati na ekranima, ali ovoga puta je Tom Hardy u ulozi izvršnog producenta, prenosi LADBible. Pored Hardyja, među izvršnim se producentima našao i Ridley Scott. 


BBC je napokon potvrdio datum kada kreće serija i kao što se očekivalo, stiže ravno prije Božića, 22. prosinca. Serija je snimana u Essexu, a radi se o posebnom božićnom izdanju od tri djela. Essex Live prenosi da je Rainham Hall ranije ove godine pretvoren u viktorijansku zimsku čaroliju, kada je mjesto bilo prekriveno lažnim snijegom. Gradom je glumačka postava šetala u kostimima iz tog vremenskog razdoblja. 


Tada su se stanovnici čudili što se događa, a tek je kasnije otkriveno da se snimaju scene za novu adaptaciju Dickensonove priče. 
BBC za seriju kaže da će biti “očaravajući uron u Scroogeovu tamnu večer duše”. Najava za seriju na YouTubeu već je puna pozitivnih komentara korisnika koji jedva čekaju prikazivanje. 


“Za sve što Steven Knight napiše, a Tom Hardy sudjeluje, znate da ćete biti u prvom redu i gledati kako se nešto veliko odvija pred vašim očima”, stoji u jednom od komentara, dok drugi korisnik piše: “Wow, ovo će biti intenzivno”, a netko se pita i “Može li ovo biti mračnije?”


Podsjetimo, roman je prvi put izdan u prosincu 1843. godine s ilustracijama koje je napravio John Leech. Knjiga je po samom izlasku postigla nevjerojatan uspjeh i u prvom se vikendu prodala u šest tisuća kopija. 


Dickens je roman napisao samo da bi otplatio novčani dug, ali intrigantna priča je postala jedna od najpopularnijih i najdugovječnijih božićnih naslova.