Vjerovali ili ne

Njihove su serije bile apsolutni hit, ali ovih petnaest glumaca nikad nije dobilo Emmy

Ivana Kocijan

Emmy zvan čežnja, foto Reuters

Emmy zvan čežnja, foto Reuters

Uoči najveće noći za televizijske produkcije, prisjetimo se nekih slavnih glumačkih imena koji za svoje legendarne uloge nikad nisu dobili Emmy. U utrci za ovogodišnje nagrade s čak 22 nominacije prvo mjesto drži HBO-ova hit-serija »Igra prijestolja«U Los Angelesu će danas biti održana jubilarna 70. dodjela nagrade Emmy, najvećeg televizijskog priznanja koje dodjeljuje američka Akademija televizijskih umjetnosti i znanosti. Svečanost će voditi zvijezde emisije »Saturday Night Live« Colin Jost i Michael Che. U utrci za ovogodišnje nagrade s čak 22 nominacije prvo mjesto drži HBO-ova hit-serija »Igra prijestolja«.


Uoči najveće noći za televizijske produkcije, prisjetimo se nekih slavnih glumačkih imena koji za svoje legendarne uloge nikad nisu dobili Emmy.


Chris Noth


»Seks i grad«, »Dobra žena«, »Zakon i red« – samo su neke od serija iz kojih znamo Chrisa Notha. Možda je najpoznatiji po ulozi Face u »Seksu i gradu« za koju, kao ni za ostale zapažene uloge, nikad nije osvojio nominaciju za Emmy.
Dobra žena


Dobra ženaCourteney Cox


Za razliku od kolegica Jennifer Aniston i Lise Kudrow, Courteney Cox za ulogu u kultnim »Prijateljima« nikad nije osvojila Emmy. Štoviše, tijekom deset sezona prikazivanja serije, nikad nije osvojila ni nominaciju.David Duchovny


Dvostruki dobitnik Zlatnog globusa, za glavne uloge u serijama »Dosjei X« i »Kalifornikacija«, David Duchovny s Emmyjima nije imao sreće. Nominiran je četiri puta, od toga samo dvaput za legendarnu ulogu Foxa Muldera u slavnim »Dosjeima X«. Priznanje mu je izmaklo oba puta.


Foto Reuters


Foto ReutersMichael C. Hall


Zvijezda serija »Dva metra pod zemljom« i »Dexter« Michael C. Hall u razdoblju od 2002. do 2012. godine šest je puta bio nominiran za Emmy, od toga pet puta za kontroverznu ulogu serijskog ubojice serijskih ubojica. Nagradu nije osvojio nijednom. Dexter mu je, s druge strane, donio jedan Grammy.


Dexter


DexterAngela Lansbury


Dobitnica počasnog Oscara Angela Lansbury može se pohvaliti s čak 19 nominacija za nagradu Emmy, od toga rekordnih 15 za ulogu u kultnoj seriji »Ubojstvo, napisala je«. Emmy nije dobila nikad, ali je Zlatni globus, šest puta, od toga četiri puta za »Ubojstvo, napisala je«.


Foto Reuters


Foto ReutersHugh Laurie


Slavni britanski glumac, glazbenik i pisac Hugh Laurie za legendarnu ulogu dr. Housea u istoimenoj američkoj seriji šest je puta bio nominiran za Emmy, a nominacije su mu donijele i uloge u serijama »Noćni menadžer« i »Potpredsjednica«. Nagrade su mu promakle svih osam puta.


Dr. House


Dr. HouseLauren Graham


Vjerovali ili ne, glumica Lauren Graham za ulogu Lorelai Gilmore u popularnoj seriji »Gilmoreice« nikad nije bila nominirana za »televizijske Oscare«. Uloga mame Gilmore, s druge strane, donijela joj je šest drugih nagrada.


Gilmorice


GilmoriceGeorge Clooney


Dva Oscara i četiri Zlatna globusa, ali niti jedan Emmy. George Clooney za glumačka je ostvarenja dvaput nominiran za ovu nagradu, za ulogu u seriji »Hitna služba«. Emmy je osvojio 2010. godine, ali ne kao glumac. Naime, 2010. pripala mu je humantarna nagrada Bob Hope.


Foto Reuters


Foto ReutersJerry Seinfeld


Serija »Seinfeld« jedno je od kultnih televizijskih ostvarenja, no njezin glavni glumac za nju nikad nije dobio Emmy. Nominiran je bio pet puta, ali nagrada mu je svaki put promaknula.


Foto Reuters


Foto ReutersLarry Hagman


Sjećate li se »Dallasa«? Larry Hagman u toj je dugovječnoj američkoj seriji tumačio lik J. R.-a Ewinga koji mu je donio samo dvije nominacije za nagradu Emmy, 1980. i 1981. godine. Nagradu nije osvojio, kao ni Zlatni globus za koji je bio nominiran četiri puta, za istu ulogu.


Foto Reuters


Foto ReutersKeri Russell


Dobitnica Zlatnog globusa za glavnu ulogu u seriji »Felicity«, Keri Russell nikad nije osvojila Emmy. Za ovo je priznanje bila nominirana tri puta, sva tri za ulogu Elizabeth Jennings u hvaljenoj seriji »Amerikanci«.


Foto Reuters


Foto ReutersLeonard Nimoy


Legendarni Leonard Nimoy ostao je zapamćen po ulozi Spocka u »Zvjezdanim stazama«. Uloga Spocka donijela mu je nominacije za Emmy 1967., 1968. i 1969. godine, dok je 1982. osvojio nominaciju za ulogu u filmu »Žena zvana Golda«. Nagradu nije nikad osvojio.


Foto Reuters


Foto ReutersSarah Michelle Gellar


Zvijezda serije »Buffy« Sarah Michelle Gellar jedna je od onih glumica koje, unatoč velikoj popularnosti kod publike, nisu dobro prošle kod »stručnih sudaca«. Emmy za udarne termine, pa čak ni nominaciju, nikad nije osvojila, ali je zato dobila Dnevni Emmy za ulogu u seriji »All My Children«.


Foto Reuters


Foto ReutersHeather Locklear


Od »Dinastije«, preko »Merlose Placea« do serije »Svi gradonačelnikovi ljudi« – Heather Locklear ostvarila je više zapaženih uloga, no niti jedna joj nije donijela nominaciju za Emmy. Zato je šest puta bila nominirana za Zlatni globus, četiri puta za ulogu u »Merlose Placeu« i dvaput za ulogu u »Svim gradonačelnikovim ljudima«.


Merlose Place


Merlose PlaceRobin Wright


Robin Wright tijekom karijere osvojila je 13 nagrada među kojima nema ni jednog Emmyja. Glavna ženska uloga Claire Underwood u seriji »Kuća od karata« u zadnjih joj je pet godina donijela pet nominacija, no priznanja su joj svaki put izmakla.


Kuća od karata


Kuća od karata