Top sitcomi

Netflix u svečanom ruhu: Lista svih božićnih epizoda za blagdansku čaroliju

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Idealne za lijena izležavanja. Netflix je povodom Božića sastavio popis svih epizoda svojih top serija u blagdanskom ruhu. Odlične su za uvod u Božić i ono lijeno odmaranje dan nakon slavlja. Sve što vam treba je fini napitak, udobna dekica i ugašeni zvukovi na mobitelu.


Prijatelji


Teško da koja lista može bez ovog kultnog sitcoma. Netflix je izdvojio nekoliko epizoda koje imaju blagdanski duh pa su na popis stavili epizodu “The One Where Rachel Quits” (sezona 3, epizoda 10). U toj je epizodi Rachel odustala od konobarenja u Central Perku, a Joey je pokušavao prodati božićna drvca i stvoriti blagdanski ugođaj. To se, doduše, nije svidjelo Phoebe.


Na popisu je i “The One With Christmas in Tulsa” (sezona 9, epizoda 10) u kojoj je Monica ljubomorna jer Chandler tijekom blagdana mora ostati na poslu sa zgodnom kolegicom Selmom Blair.


Kako sam upoznao vašu majku
Netflix vraća u prošlost jedanaestom epizodom druge sezone, “How Lily Stole Christmas”. Lily je “ukrala Božić” kada je skinula sve ukrase jer je doznala što je Ted pričao o njoj u periodu prekida s Marshallom. 


Iduća blagdanska epizoda, “Symphony of Illumination” (sezona 7, epizoda 12) poznata je po Marshallovoj odluci da ima najbolju božićnu rasvjetu ikada, na čitavom području.


Brooklyn Nine – Nine


Božićne epizode popularnog policijskog sitcoma su disfunkcionalne kao i sve ostale. U prvoj sezoni, Amy se muči okupljanjem čitavog tima za fantastičnu božićnu fotku, a Terry Jeffords pokušava vratiti svoj “mojo” u blagdansko raspoloženje.


U trećoj sezoni i desetoj epizodi, Terry spašava Jakea, Charlesa i Ginu na Badnjak, u maniri scena iz filma “Umri muški”. 


Ured


S popisa ne možemo izostaviti kultnu seriju s legendarnim Michaelom Scottom koji je svaku epizodu pretvorio u smijeh. Jedanaesta epizoda pete sezone vodi nas na uredski božićni tulum čija je tema Maroko. Tenzije porastu kada se zapali Meredithina kosa, a i Dwight je u svom elementu pa tako postane opsjednut igračkom sezone.


Za pravi povratak u prošlost, idealna je druga sezona (epizoda 10) gdje nas čeka pravi službeni Dunder Mifflin božićni tulum. Okupljanje uredskih kolega ne ide po planu, pa njihov šef odluči prekršiti pravilo kompanije i kupuje alkohol za svoje zaposlenike.