Sjajna serija

Nagrađivano “Područje bez signala” ide na još tri festivala

Mira Jelačin MikuličićZAGREB – Nakon svjetske premijere i nagrade za najbolju seriju u programu International Panorama na prestižnom festivalu Series Mania, serija »Područje bez signala’« (»The Last Socialist Artefact«) autora Ankice Jurić Tilić i Dalibora Matanića tijekom sljedećih mjesec dana bit će prikazana u službenom programu još triju značajnih festivala televizijskih serija.


U konkurenciji sedam serija »Područje bez signala« upravo se prikazuje u glavnom natjecateljskom programu na osmom izdanju festivala TV-serija Serilizados Festat u Barceloni. Osim uživo, festival kao i prošle godine ima i svoj hibridni format, nudeći dio programa putem online platforme Filmin.


Nakon Španjolske, »Područje bez signala« bit će prikazano u natjecateljskoj međunarodnoj konkurenciji s još devet serija na 27. Ženevskom međunarodnom filmskom festivalu. GIFF se održava od 5. do 14. studenoga, a seriju će publici predstaviti redatelj Dalibor Matanić koji će biti gost festivala.
U Münchenu se 11. i 12. studenoga uživo održava 6. SERIENCAMP FESTIVAL, a »Područje bez signala« također je u natjecateljskom programu u konkurenciji među pet serija. Festival se osim uživo održava i na internetskoj platformi SERIENCAMP WATCHROOM dostupnoj na području Njemačke do 28. studenoga.


Serija je nastala u produkciji zagrebačke Kinorame u partnerstvu sa slovenskom produkcijskom kućom Perfo, srpskom Sense Production i finskom Citizen Jane. Najvećim je dijelom financirana od strane Hrvatske radiotelevizije, a proizvodnju je podržala i Kreativna Europa. Premijeru serije gledatelji će moći pratiti ove zime na Hrvatskoj televiziji.