KUĆNO KINO Mnogi online servisi ovih dana besplatno nude razne televizijske sadržajeIako zbog trenutne situacije privremeno ne rade kina, pa tako ni Art kino Croatia ni CineStar Rijeka, dobrih filmova, kao i serija, ne nedostaje – moguće ih je pronaći na brojnim internetskim platformama koje nude zanimljive besplatne filmske sadržaje ili serije.


 


Primjerice, hrvatski streaming servis Pickbox NOW do daljnjeg je omogućio neograničen besplatan sadržaj cijeloj regiji. Pickbox NOW je putem službenih profila na Facebooku i Instagramu uputio apel pojedincima i tvrkama na solidarnost, odgovorno ponašanje i pomoć društvu.
 


– Kako bismo u ovoj neočekivanoj situaciji dali svoj mali doprinos zajednici, omogućeno je besplatno korištenje usluge Pickbox NOW. Sve serije, filmovi i dokumentarne emisije dostupne su neograničeno na područjima Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore. Za pristup svim sadržajima iz ponude dovoljna je samo registracija na web-stranici pickbox.tv ili Pickbox NOW aplikaciji, poručili su.


 


Za svakoga ponešto


Besplatne filmove nudi i Kino Mediteran na čijoj se stranici na Vimeu može pogledati dvadeset kvalitetnih uradaka.


 


– Ako može Pornhub, možemo i mi! Kad već ne možete u kina, mi vas častimo kvalitetnim filmovima. Na našoj stranici na Vimeu odaberite neke od 20 filmova iz ponude te ih besplatno pogledajte uz kod KARANTENA. Broj kodova je neograničen. Slušajte preporuke, čuvajte se i uživajte u filmovima! Važno: zbog velikog interesa može se dogoditi da se stranica sporije otvara, ali sve je u redu. Molimo malo strpljenja i osvježite stranicu svako par minuta! Hvala vam, poručili su iz Kina Mediteran.


 


Platforma Croatia.film za besplatno gledanje profesionalnih kratkometražnih filmova koju je pokrenula umjetnička organizacija Zagreb Film Festivala, također nudi zanimljive besplatne naslove.


 


– Svakog ponedjeljka vam donosimo nove filmove, a danas su to dokumentarni film »Punčke« i igrani »Tlo pod nogama«. Kako bi nam ovi ludi dani koje provodimo doma prošli što zabavnije, pozivamo vas da istražite našu bazu i uživate u hrvatskim kratkometražnim filmovima, poručili su u ponedjeljak s ove platforme.


 


Brojne zanimljive sadržaje moguće je pogledati i na multimedijskoj platformi javnog servisa. Kako biste mogli gledati i slušati ono što nudi HRTi, potrebno je registrirati se nakon čega možete pristupiti programu svih HRT-ovih kanala te bogatoj videoteci u kojoj je moguće pronaći serije, dokumentarce i filmove kao što su »Osmi povjerenik«, »Ne gledaj mi u pijat«, »Zvizdan« i druge.


 


Ponude operatera


Online platforma RTL-a, RTL Play, donosi televizijske emisije iz programa ove TV-kuća, hollywoodske filmove, dokumentarne filmove, popularne serije i sadržaje za djecu.


 


Hrvatski Telekom korisnicima MAXTV-a od ponedjeljka nudi niz besplatnih usluga. Tako će do 1. travnja svi korisnici moći koristiti Snimalicu za snimanje i praćenje sadržaja do 7 dana unazad, a omogućeno im je i praćenje premijera, filmova, serija i crtića na Pickbox NOW, Nova i RTL Premium videopaketima. Također će moći besplatno koristiti platformu Instrukcije.tv.


A1 Hrvatska svojim je korisnicima omogućio besplatan pristup svim kanalima namijenjenima djeci.


 


– Riječ je o ukupno 14 dječjih kanala s raznovrsnim zabavnim i obrazovnim sadržajem, namijenjenih svim uzrastima, a dostupni su u Osnovnom TV paketu. Većina kanala je potpuno lokalizirana na hrvatski, a dodatno su dostupni kanali i na francuskom, njemačkom i engleskom jeziku. Što se tiče zabave za najmlađe tu su popularni: Baby TV, Nick Jr. (eng.) Pickaboo, Duck TV, JimJam, TIJI, KiKa i Vavoom. Također, korisnicima su već dostupni u Osnovnom paketu: Nickelodeon, RTL Kockica, Mini TV, CartoonNetwork, Boomerang i Nick Jr. (hrv.). Osim zabavnog sadržaja djeca će moći pratiti i Da Vinci Learning, jedan od najboljih svjetskih edukativnih TV kanala. Svojim interesantnim emisijama Da Vinci nadahnjuje gledatelja koji istovremeno uče i zabavljaju se, poručuju iz A1.


 


Dodajmo i da je u znak potpore globalnim mjerama opreza zagrebački Restart otvorio svoju online doku-riznicu iz koje će se dvadeset filmova moći pogledati besplatno, a njih stotinjak uz minimalnu naknadu. Na volimdokumentarce.net u sljedećim danima bit će dostupni i odabrani naslovi s repertoara Dokukina KIC, također po »kriznim cijenama«, a sve u svrhu podizanja kvalitete (kulturnog) života filmofila u vremenima karantene, ali i kao način održavanja nezavisne kulture živom u ovim vrlo nepovoljnim uvjetima, najavljuju iz Restarta.


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.