Autor serijala

George R. R. Martin nije zadovoljan krajem “Igre prijestolja”: ‘Ovo nije trebala biti zadnja sezona’

Portal Novilist.hr

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Obožavatelji serijala "Pjesma leda i vatre" još čekaju obećane nove nastavke, a autor nije oduševljen što serija završava. Autor serijala “Pjesma leda i vatre” George R.R. Martin (70), u razgovoru s The Hollywood Reporterom, otkrio je da baš i nije zadovoljan razvojem situacije u istoimenoj seriji.


David Benioff i D. B. Weiss su Martinove romane iz 1996. godine,  pretvorili u jednu od najvećih televizijskih serija u povijesti, “Igru prijestolja”. 


Milijuni ljudi diljem svijeta prate ekipu iz serije od 2011. godine, a osma – ujedno i posljednja sezona, na ekrane stiže kroz nekoliko dana.
„Mislim da ovo nije trebala biti posljednja sezona. Ali, tu smo gdje jesmo. Čini mi se da smo započeli tek prošli tjedan. Zar je sve trajalo duže od toga? Vrijeme je zaista proletjelo u magli“, kaže Martin.


Njegovi komentari i nisu potpuno bez pokrića, obzirom da obožavatelji još uvijek čekaju nastavke knjiga. Martin bi trebao izdati još dvije knjige koje će zaokružiti serijal, pa je logično pretpostaviti da je serija mogla trajati malo dulje.


Autor dodaje i da je serija mogla dostići i 13 sezona, iako su Benioff i Weiss tvrdili da će zaustaviti snimanje već u sedmoj. Martin je uspio iskamčiti i osmu sezonu koja će sastojati od šest epizoda.


Obožavatelje možda razveseli činjenica da Martin radi na scenariju za svojevrsni „prequel“. Radnja serije će biti smještena prije „Igre prijestolja“, nosit će naslov „The Long Night“, a glavnu će ulogu imati Naomi Watts, prenosi Joy Scribe.