Zadranin ili Riječanka?

Finalisti devete sezone showa “Zvijezde pjevaju”: ‘Trema postoji, ali dat ćemo sve od sebe’

Ana Braškić

Press HRT

Press HRT

O pobjedniku će i ovoga puta odlučiti telefonski pozivi gledatelja. Hoće li to biti glumica i redateljica Arija Rizvić i Marko Kutlić ili stand up komičar Ivan Šarić i Lara Antić Prskalo, doznat ćemo večerasVečeras je na HTV1 na rasporedu finale devete sezone showa »Zvijezde pjevaju« koje će se, za razliku od prethodnih emisija, emitirati uživo, ali ovaj put bez publike u studiju. Pobjednika ove sezone, kao i svih prethodnih, i ovoga će puta odlučiti telefonski pozivi gledatelja. Hoće li to biti glumica i redateljica Arija Rizvić i Marko Kutlić ili stand up komičar Ivan Šarić i Lara Antić Prskalo, doznat ćemo večeras. Žiri će ovaj put imati samo ulogu komentatora. Finalisti izvode po tri pjesme.


Peglamo po svom


Evo što su nam uoči finala o samim pripremama rekli Riječanka Arija Rizvić i Zadranin Ivan Šarić.


– Pripreme su tekle kao i za sve prethodne emisije koje smo snimali. Emisija je emisija, u ovom slučaju nema velike razlike između snimljene i livea jer se show snima one-take što znači da nema ponavljanja. Ako poštuješ projekt i publiku, onda ti je fokus uvijek isti. Prihvatili smo se proba i peglali po svom. A što ćemo izvesti, naravno neka ostane tajna, i dodatan razlog da nas pratite, kazao je Šarić.
– U finalu pjevamo tri pjesme; jednu koja je obilježila naš put u showu i dvije pjesme koje smo već izveli tijekom showa. Pripreme su u tijeku i veselimo se nastupima, kratka je bila Rizvić koju smo pitali što misli o svom konkurentu u finalu.


– Tijekom ovog showa svi smo se toliko zbližili i bili si podrška i nismo se nikad ponašali kao protivnici. Ovo je samo jedan zabavan show unatoč tome što je natjecateljski i ja sam jako sretna što sam s mentorom Markom Kutlićem došla do finala, kazala je Rizvić za koju Šarić ima samo riječi hvale.


Veća napetost


– Arija je svakako svestrana i temperamentna djevojka. Predana je poslu koji radi i čini mi se da su se Marko i ona baš dobro poklopili. Mislim da je najbitnije da klikneš s partnerom kojeg dobiješ u showu. Ja sam baš iskreno zahvalan na svojoj Lari, rekao je.


Za razliku od dosadašnjih, ova emisija ide uživo. Zanimalo nas je hoće li zbog toga trema biti veća.


– Trema je uvijek ista, samo napetost može biti veća i vjerujem da će biti. Nadam se da smo svoju publiku pridobili još na početku showa. Mogli su nas samo još više podržavati kako sam napredovao uz pomoć Lare. A tu podršku sam itekako primijetio, i to samo kroz to što smo mi bili »mi«. Pristupili smo cijeloj priči sa: »Ajmo to otpjevati, ali ajmo se i zabaviti i ostati svoji«. Čak mi je i super što su emisije bile snimljene pa nismo svaki tjedan molili gledatelje da glasaju. Publika je bila prepuštena svom instinktu i tu smo vidjeli da smo napravili dobar posao ostajući dosljedni sebi. U finalu samo mogu dati svoj maksimum da otpjevam najbolje što znam u svojoj amaterskoj pjevačkoj karijeri, kazao nam je poznati stand-up komičar s kojim se složila i uspješna riječka redateljica i glumica.


– Sve smo prijašnje emisije snimali kao da su »uživo«, tako da razlika je možda samo o svijesti o tome da će baš u tom trenutku snimanja gledati i »cijela Hrvatska«, i trema naravno da uvijek postoji. Otpjevat ćemo pjesme u kojima smo najviše uživali, a izvest ćemo i jednu novu s kojom se nadam da ćemo doći do srca gledatelja pred malim ekranima, jer tom pjesmom šaljemo i jednu lijepu i toplu poruku svima u ovim ružnim vremenima, rekla je.


Ivanu Šariću ovo nije prvi put da sudjeluje u natjecateljskom talent showu te nam je otkrio što je naučio i koliko mu je sudjelovanje u »Plesu sa zvijezdama« pomoglo u »Zvijezde pjevaju«.


– Naučio sam ponovo funkcionirati u situacijama koje mi nisu bliske, koje su pomalo izvan moje zone komfora. Svaka nova vještina koju sam savladao i pokušao savladati uz vodstvo profesionalaca, za mene je blagoslov. »Ples sa zvijezdama« se u samoj pripremi dosta razlikuje od pjevanja, što je logično. Za svaku plesačku emisiju dnevno sam trenirao 7-8 sati i pritom tijekom cijelog showa izgubio 8 kilograma. To je bio izuzetno iscrpljujući show. Kad su me zvali za pjevanje, pomislio sam »ajde hvala bogu, probe će biti barem fizički lakše – pristajem«. Mislim da ste i sami mogli primijetiti da smo za neke brojeve ubacili plesačke korake. Na kraju krajeva, što je glazba bez plesa i što je ples bez glazbe! – kazao je Šarić.


Genijalno iskustvo


Ovaj show prvo je takvo iskustvo za Ariju. Evo što je ona naučila.


– Naučila sam da je ponekad lijepo i inspirativno maknuti se iz svoje zone komfora i isprobati nešto drugačije. Ovaj show mi je takvo genijalno iskustvo i s njim sam dobila i neke nove ljude u svom životu, rekla je.


Za kraj nas je zanimalo – što nakon showa. Hoće li novi talent iskoristiti u daljnjoj karijeri te nastaviti sa svojim mentorima.


– Bilo bi fantastično spojiti stand up, pjevanje i ples. To bih svakako volio jednom nekako ujediniti, i voditeljstvo i ples i pjevanje. Uživao bih. Od početka masu toga vrtim po glavi i puno ideja se rodilo za naredno vrijeme, ali jedino čemu se nadam je da pandemija prođe, da se vratimo u neki prijašnji oblik života, ali pametniji i mudriji za sve vještine koje smo stekli u ovom ludom vremenu, zaključio je Šarić.


Glazbeno-dramski projekt


Arija Rizvić već ima više planova.


– Remi nam je u zadnjoj emisiji dala lijep komentar i ja se nadam da ćemo Marko i ja napraviti neku glazbenu suradnju. Prvo što smo već dogovorili jest da ću mu sigurno biti gošća na prvom koncertu koji bude imao nakon ove koronakrize. Moja ljubav su mjuzikli i voljela bih da se ukaže prilika za to, ali i sama već imam u planu jedan glazbeno-dramski projekt koji ću raditi u suradnji s jednim našim vrhunskim glazbenikom, ali o tome više uskoro i evo to će biti neki prvi način na koji ću uskoro spojiti kazalište i svoju ljubav prema glazbi, zaključila je Arija Rizvić.


Kako glasovati?


I ovaj put članovi našeg žirija iskazat će svoja mišljenja i dati natjecateljima ocjene, ali presudna je ipak odluka gledatelja. Glasovati se može na sljedeći način: PAR 2 – Arija & Marko – 065800502 (1,50 kn/ fiksna mreža, 2,40 kn/ mobilna mreža; PDV uključen u cijene), SMS PAR2 na 60060 (2,40 kn/SMS; PDV uključen u cijenu); PAR 8 – Šarić & Lara – 065800508 (1,50 kn/ fiksna mreža, 2,40 kn /mobilna mreža; PDV uključen u cijene), SMS PAR8 na 60060 (2,40 kn/SMS; PDV uključen u cijenu). Najsretnijeg glasača očekuje vrlo vrijedna nagrada.