71. nagrada Emmy

Dodijeljena najveća televizijska priznanja za kreativnu umjetnost

Portal Novilist.hr

RuPaul, FOTO/Instagram

RuPaul, FOTO/Instagram

Najveći pobjednik obje večeri održavanja nagrada bila je očekivano serija "Igra prijestolja" s deset Emmyja, dok je "Chernobyl" kući odnio sedam nagradaDodjela 71. nagrade Emmy za kreativnu umjetnost održala se ovoga vikenda u Los Angelesu. Ovogodišnja priznanja za tehnička, kostimografska i slična postignuća donijela su i nekoliko iznenađenja.


Najveći pobjednik obje večeri održavanja nagrada bila je očekivano serija “Igra prijestolja” s deset Emmyja, dok je “Chernobyl” kući odnio sedam nagrada.


“The Marvelous Mrs. Maisel” osvojila je šest nagrada uključujući pohvale glumcima Jane Lynch i Lukeu Kirbyju, dok je “Sluškinjina priča” uzela gostujuće glumačke trofeje za Bradleyja Whitforda i Cherry Jones, prenosi Deadline.
Pobjednik u kategorijama Najbolji kostim, Najbolja frizura i Najbolji voditelj je “RuPaul’s Drag Race” odnosno njegov voditelj RuPaul Charles. Poznatom voditelju ovo je već četvrta nagrada zaredom čime se izjednačio s voditeljem Survivora Jeffom Probstom.


Oscarom nagrađivana emisija “Free Solo” produkcije National Geographic uzela je sedam Emmy nagrada uključujući najboljeg filmskog redatelja dokumentarnog programa, kao i najbolju kinematografiju i najbolje uređivanje zvuka.


Popis svih dobitnika Emmy nagrada za kreativnu umjetnost možete pogledati ovdje.