“I Won’t Back Down”

Trump na skupu puštao pjesmu koju je napisao Tom Petty: Obitelj pokojnog pjevača traži zabranu korištenja u “kampanji mržnje”

S.M.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

"Tom Petty ne bi htio da njegova pjesma bude korištena u kampanji mržnje. Volio je spajati ljude u zajedništvo", stoji u izjavi.

Obitelj Toma Pettyja poslala je uredu Donalda Trumpa zahtjev za zaustavljanjem nezakonite aktivnosti jer je američki predsjednik koristio pjesmu preminulog pjevača, “I Won’t Back Down”, na svom skupu u Tulsi, prenosi Rolling Stone.
Istu je stvar napravio i sam Tom Petty prije dvadeset godina, kada je 2000. godine George W. Bush također za svoju kampanju koristio spomenutu pjesmu.


“Trump nije imao autorizaciju za korištenje ove pjesme u kampanji koja iza sebe ostavlja toliko Amerikanaca i zdravi razum. I pokojni Tom Petty i njegova obitelj čvrsto stoje protiv rasizma i diskriminacije u bilo kojem obliku. Tom Petty ne bi htio da njegova pjesma bude korištena u kampanji mržnje. Volio je spajati ljude u zajedništvo”, stoji u zahtjevu njegovih kćerki Adrie i Annakim te bivše žene Jane i udovice Dane.


“Tom je ovu pjesmu napisao za podcijenjene, za čovjeka, za sve. Želimo razjasniti da vjerujemo da svatko ima pravo glasati kako želi, ali obitelj Petty ne stoji iza ovoga. Vjerujemo u Ameriku i vjerujemo u demokraciju. Ali Donald Trump ne zastupa plemenite ideale. Ne bi voljeli da marginalizirani obožavatelji od strane ove administracije, misle da smo odobrili korištenje pjesme”, dodaju u izjavi.


Donald Trump još ništa nije komentirao na ovu temu.