Izbor ljepote

Tony-Ann Singh je Miss svijeta 2019.: “Želim napraviti promjenu koja je održiva”

Hina

REUTERS

REUTERSDvadesetrogodišnja Jamajčanka Tony-Ann Singh izabrana je u subotu za Miss svijeta za 2019. godinu te je poručila da će svoj rad usmjeriti ka »održivim promjenama« za položaj žena i djece.


Drugo mjesto je osvojila Miss Francuske, a treće Miss Indije.


Upitana o vrijednosti natjecanja u ljepoti u današnjem svijetu#MeToo pokreta i težnji za ravnopravnošću i poštovanjem žena, Singh, studentica sa Sveučilišta Florida, kazala je da je ljepota najmanje bitan aspekt njezinih postignuća.
»Želim napraviti promjenu koja je održiva. Dakle, ako govorimo o ženama, to bi trebalo biti nešto što će osigurati da njihova djeca i djeca njihove djece imaju drugačije životne vrijednosti«, rekla je Singh. Nije precizirala na kakve točno promjene misli.


»U redu je slaviti stvari poput ljepote, snage i slično, ali ovo je puno više od toga«, dodala je.


Singh, koja je na natjecanju pjevala pjesmu pokojne pjevačice Whitney Houston »I have nothing«, svoju je krunu dobila od prošlogodišnje pobjednice, Meksike Vanesse Ponce.


Više od 100 žena natjecalo se za titulu Miss svijeta 2019. proteklih nekoliko tjedana u Londonu, a morale su sudjelovati u šest različitih natjecanja prije večerašnjeg finala. Miss Hrvatske, Katarina Mamić, nije uspjela ući u 40 najljepših.


REUTERS


REUTERSREUTERS


REUTERS