U znaku ljubavi

Tonči Huljić i Petar Grašo imaju novi hit. Jeste li ga već poslušali?

Sandy Uran

Foto: PRESS

Foto: PRESS

»Inamorana - zaljubljena« je lijepa i sjetna pjesma, ali i simpatična priča o prolaznosti vremena i neprolaznosti potrebe da se zaljubite



»Inamorana« je novi hit Tončija Huljića i Petra Graše. Dvojica glazbenika koje veže duboko prijateljstvo nakon deset godina ponovo su udružili snage i iznjedrili hit koji autorski potpisuju Vjekoslava i Tonči Huljić.


»Inamorana – zaljubljena je lijepa i sjetna pjesma, ali i simpatična priča o prolaznosti vremena i neprolaznosti potrebe da se zaljubite«, objašnjava Tonči i nastavlja: »Trenutno je u procesu završetak Grašinog albuma i kako smo stalno zajedno u studiju, svako malo bih pjevao ono što sam pisao za njega i tako upropastio stvar, a on je htio pjevati nešto što sam ja pisao za sebe. Zato smo se našli na pola puta.«


»U Tončijev projekt Madre Badesse zaljubio sam se na prvo slušanje i sretan sam što sam bio i ostao dio te priče. Nisam glazbenik koji je sklon duetima, no suradnja s Tončijem odavno nije službena, već duboko prijateljska, pa tako ni ovo ne mogu nazvati suradnjom, već zajedničkom idejom dvojice prijatelja«, dodaje Petar Grašo.


tonci_huljic

Foto: Press




Baš kao i prethodni singl »Mare luda«, »Inamorana« je pjesma dubokih emocija, a na novom albumu bit će još neke pjesme koje je publika imala prilike upoznati, poput »Žaj mi je« s Nenom Belanom. Na novom albumu nalaze se i tri instrumentalne obrade već dobro poznatih pjesama. Dvije je publika već upoznala: »Dva put san umra«, napravljenu u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i zborom Ivan Goran Kovačić te »Bjankarija (Kiša)«, u kojoj je Tončiju gost Víctor Espínola, paragvajski multiinstrumenatlist i pjevač.


U trećoj Tonči otkriva posebnu gošću: »Dvadeset pet godina je prošlo od pjesme »Suze biserne« koju pjeva Jelena Rozga, tako da novi album sadrži instrumentalnu obradu ove pjesme. Refren je snimljen na hrvatskom i engleskom jeziku, a siguran sam i da će publika prepoznati vokal posebne gošće u ovoj pjesmi, Jelene«.


Novi hit »Inamorana« prati i odličan spot za koji je Tonči Huljić osmislio scenarij. Snimljen je u staroj jezgri grada Splita, a uz Tončija i Grašu pojavljuje se i prekrasna mlada glumica i radiovoditeljica Petra Kapor. Režiju spota potpisuje Vojan Koceić.