COVID-19

Tom Hanks, Jennifer Aniston i mnoge zvijezde pozivaju na nošenje maske

Portal Novi list

FOTO/Reuters

FOTO/Reuters

Poznati pozivaju na veći oprez i odgovornost kada je u pitanju stanje pandemije.Tom Hanks i njegova supruga Rita Wilson bili su među prvim slavnim osobama koje su objavile da su testirane na koronavirus još u ožujku, a rezultati su bili pozitivni.


Koristeći svoje javne platforme kako bi obožavateljice bile informirane o svakom njihovom koraku. People je izvijestio na konferenciji za novinare za nadolazeći film Hrt – koji će se prenositi preko Apple TV-a 10. srpnja – molio ljude da daju svoj doprinos kako bi usporili širenje virusa radeći “tri jednostavna stvari”, piše Explore.


“Postoje tri stvari koje možemo učiniti kako bismo mogli nastaviti: Nosite masku, držite socijalnu distancu i perite ruke”, poručio je Hanks.


View this post on Instagram

A post shared by Tom Hanks (@tomhanks) on

“Te su stvari tako jednostavne, ako se netko ne može pronaći u prakticiranju te tri osnovne stvari – mislim da bi vas trebalo biti sram”, dodao je. “Nemojte biti pi.., nastavite s tim, učinite vaš dio. To je osnovno. “


Usporedivši ove mjere opreza sa sigurnošću kada sjednete za volan, dodao je: “Ako vozite automobil, ne idete prebrzo, koristite pokazivač smjera i izbjegavate udarati pješake. Bože moj, to je zdrav razum. ”


Hanks nije jedina slavna osoba koja se na društvenim mrežama zalaže za nošenje maske. I Patrick Dempsey i Jennifer Aniston nedavno su se pojavili na Instagramu kako bi potaknuli nošenje maski, s tim što se Aniston obraćala svojim skoro 35 milijuna pratitelja neustrašivim molbom.


“Toliko je života oduzeo ovaj virus jer mi ne radimo dovoljno”, napisala je u svom Instagramu opisu, dodavši: “Mnogo je ljudi u našoj zemlji koji odbijaju poduzeti potrebne korake da bi bilo bolje.“


View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston) on