HDS ZAMP

The Songwriting Week – tjedan nove glazbe: Projekt za mlade autore

Ivana Kocijan

Foto: ARHIVA NL

Foto: ARHIVA NL

Mladi autori dobit će mogućnost suradnje s glazbenicima, producentima i profesionalcima iz poslovnog svijetaProjekt »The Songwriting Week – tjedan nove glazbe« od 12. do 18. rujna mladim će autorima pružiti jedinstvenu mogućnost suradnje s uspješnim glazbenicima, producentima i profesionalcima iz glazbenog poslovnog svijeta.


HDS ZAMP je sponzor, a organizator United Pop Akademija čiji direktor Marin Gospić otkriva kako tjedan »stvaranja pjesama« organiziraju kako bi perspektivnim autorima nove generacije na jednom mjestu u tjedan dana omogućili realizaciju kvalitetnih glazbenih djela i upoznali ih s procesom nastanka, plasmana i naknadnog »života« njihove pjesme.


– Bez uzbudljive nove glazbe i autora koji je stvaraju nema ni zdrave, dinamične glazbene scene koja prati trendove i duh vremena. Zato i HDS ZAMP podržava projekt koji će mlade talente provesti kroz cijeli proces, od A do Ž. Uz naše će sudjelovanje polaznici Songwriting Weeka dobiti i vrhunsku mentorsku pomoć dokazanih i nagrađivanih autora glazbe i tekstova s bogatim iskustvom na sceni, Mirele Priselac Remi iz Elementala i Ivana Dečaka, frontmana Vatre.
Tijekom tečaja ću im u jednom predavanju predstaviti sustav kolektivnog ostvarivanja autorskih i srodnih prava u Hrvatskoj i svijetu. To je važan dio životne i poslovne slagalice svakog autora glazbe i tekstopisca, kojim se god glazbenim žanrom bavi, rekao je voditelj komunikacija HDS-ove stručne službe za zaštitu autorskih muzičkih prava Milan Majerović-Stilinović.


Sudionike besplatnog i ozbiljno radnog glazbenog tjedna očekuju brojne praktične radionice, treninzi glasa, suradnja s iskusnim producentima, snimanje i produkcija pjesama, radionica o ostvarivanju autorskih i srodnih prava u glazbenoj industriji, snimanje spotova, rad na kreiranju vlastitog promotivnog sadržaja i medijskom predstavljanju, te puno druženja s kolegama iz glazbenog svijeta.


Autorima će nakon završetka Songwriting Weeka biti omogućena objava pjesme, uz snimanje spota i medijski plasman. Sve se održava u Zagrebu u prostorima United Pop Akademije, uz svakodnevni intenzivni program od 10 do 20 sati. Prijave traju do 1. rujna.