Tko ne voli osamdesete?

The Crown – četvrta sezona ima jednostavno savršen soundtrack

Dijana Ljubanović

FOTO/Screenshot

FOTO/Screenshot

Princeza Diana, osim na dvor i u seriju je donijela bujicu emocija i pozitivne energijeUvođenje princeze Diane u četvrtu sezonu The Crown može značiti samo jedno – na sceni su osamdesete. Do najsitnijih detalja, hit Netflixova serija opisuje cijelo desetljeće, od jastučića za ramena do predstavljanja Margaret Thatcher i stvara posebnu konekciju gledatelja s periodom koji je povijest obojio vrckavom kreativnošću jedne ne tako davne epohe.


Međutim, jedan od najjačih aduta ove sezone serije je soundtrack prepun legendarnih hitova poput Billyja Joela, Durana Durana i The Curea.


Kao i uvijek, glazbeni odabir The Crown prekrasno je eklektičan. Glazba operne tematike Hansa Zimmera i dalje dočarava kraljevski uvod, a umiješano je mnogo klasičnih pjesama i oldiesa, ali ove sezone, više nego ikad prije, glazba je tako cool. To je velikim dijelom zasluga Diane Emme Corrin.
Dolazak princeze od Walesa dodaje mladenačku, prpošnu energiju seriji koja prije toga jednostavno nije bila prisutna. Bez obzira na to pleše li uz pjesme Eltona Johna ili je na rolanju kroz Buckinghamsku palaču dok sluša “Girls on Film“, glazba igra veliku ulogu u Dianinom životu. To zauzvrat dovodi do toga da The Crown servira svoju najbolju zbirku pjesama do sada. Pokušajte ne zaplesati!


U nastavku smo izdvojili nekoliko zaraznih hitova koji se provlače kroz četvrtu sezonu serije i daju joj tako poseban šarm osamdesetih.