“Jer svirati se mora”

Tamara Obrovac Transhistria quartet održat će koncert u zagrebačkom klubu Aquarius

S.M.

Foto: Promo

Foto: Promo

Tamara Obrovac i njena Transhistria ekipa svoju će koncertnu publiku odvesti na jedinstveno, magično glazbeno putovanje Istrom i MediteranomU novoj epizodi serije “Jer svirati se mora” koju su financijski potpomogle Hrvatska glazbena unija te Ministarstvo kulture i medije Republike Hrvatske, nastupit će jedna od najposebnijih i najznačajnijih glazbenica Tamara Obrovac koja će koncertni opus namijenjen zagrebačkoj publici predstaviti kroz Tamara Obrovac Transhistria quartet. Koncert s pogledom na jezero i zalazak sunca, održat će se u četvrtak 24. lipnja s početkom u 20 sati.
 
Tamara Obrovac i njena Transhistria ekipa u sastavu Kruno Levačić, Žiga Golob i Uroš Rakovec svoju će koncertnu publiku bez puno pitanja i objašnjenja povuć’ za sobom na jedinstveno, magično glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom. Ovaj vrhunski kvartet poznat je po nevjerojatnoj alkemiji te gotovo telepatskom, međusobnom razumijevanju. Njihovi su nastupi prožeti spontanošću, improvizacijama, humorom i snažnom komunikacijom, a Tamarin je glas jednako efektan u pjevanju kao i vokalizama kada postaje dodatni instrument.Tamara je zaista unikatna pjevačica jedinstvenog etno i jazz izričaja, osim toga ona je flautistica, skladateljica, autorica tekstova i višestruko je priznata glazbenica; ponosna je vlasnica osam diskografskih nagrada “Porin”, dobitnica je nagrade Zlatna Arena za glazbu u filmu “Što je muškarac bez brkova”, imala je čast dvaput biti nominirana za nagradu BBC Radio 3 World Music-a u kategorijama “Europske glazbe” i “Nagrade publike”. U karijeri broji dvanaest autorskih albuma, preko 500 internacionalnih koncerata te brojne suradnje s kazalištima i filmskom industrijom.
Koncert Tamare Obrovac Transhistria quartet održat će se kroz spomenut akciju “Jer svirati se mora” u sklopu koje smo prije nekoliko tjedana u klubu Aquairus imali priliku gledati i Saru Renar kada je koncertno predstavila neobičan i sjajan novi album “Šuti i pjevaj”.


Prostrana i prozračna terasa kluba Aquarius u ugodnom ambijentu uz jezero Jarun, pravo je mjesto za ljepotu uživanja u live nastupima brojnih glazbenika i svakako mjesto koje će ovo ljeto postati nezaobilazni zagrebački koncertni punkt, uz, naravno, poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih zbog pandemije Covida-19.


Početak događanja zakazan je za 20 sati kada će se otvoriti vrata kluba. Ulaznice se po cijeni od 100 kn mogu kupiti u sustavu Entrio.hr


Program sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.