»Dnevnik velikog Perice«

Pjevač Stjepan Lach pojavit će se u hit seriji. Zbog uloge je 4 mjeseca puštao kosu

Ivana Kocijan

Foto: VLADIMIRA SPINDLER

Foto: VLADIMIRA SPINDLER

Bila mi je velika čast snimati s mnogim poznatim glumačkim imenima čije pohvale na račun svog glasa nosim kao najljepše uspomene sa snimanja, otkrio je Stjepan Lach koji će u cameo ulozi utjeloviti pobjednika prvog Zagrebačkog festivala, dok ga u stvarnosti uskoro očekuje debitantski nastup na 68. Zagrebačkom festivaluTalentiran pjevač Stjepan Lach uskoro će se pojaviti u popularnoj televizijskoj seriji »Dnevnik velikog Perice«, koja se trenutačno prikazuje u programu HRT-a. Zanimljivo je da će Stjepan u cameo ulozi utjeloviti pobjednika 1. Zagrebačkog festivala Ivu Robića, dok ga u stvarnosti uskoro očekuje njegov debitantski nastup na nadolazećem 68. Zagrebačkom festivalu.


– Snimanje je bilo podijeljeno na dva dijela. Prvo je na red došlo snimanje pjesme, a tri mjeseca kasnije snimao sam na setu. Stvarno mi je bila velika čast snimati s mnogim poznatim glumačkim imenima čije pohvale na račun svog glasa nosim kao najljepše uspomene sa snimanja. Samu ulogu nisam trebao previše glumiti s obzirom na to da sam zaista bio u prirodnom okruženju i radio ono što najviše volim pa mi nije bilo teško opustiti se i uživati, ispričao je Stjepan.


Obrijana brada


Uloga je od Stjepana tražila i veliku promjenu u izgledu te je morao obrijati svoju prepoznatljivu bradu.
– Zbog uloge sam četiri mjeseca puštao kosu, a za samo snimanje obrijao sam i bradu. To je bila stvarno velika promjena jer je nisam brijao posljednjih šest godina. Promjena je bila toliko drastična da me sljedećih nekoliko dana nisu prepoznavali niti neki od mojih prijatelja, rekao je Stjepan.
Također je otkrio što mu se najviše sviđa iz razdoblja 60-ih godina prošlog stoljeća u kojima se odvija radnja serije.
– Plesnjaci na koje se izlazilo sigurno su mi omiljena stvar iz tog razdoblja, a i zabavni festivali koji su tada bili veoma popularni i cijenjeni. Da sam kojim slučajem živio u tom vremenu, sigurno bih često izlazio na takve događaje, rekao je.


Usporedbe s Robićem


Talentirana Stjepana mnogi uspoređuju s legendarnim Ivom Robićem, a u seriji je i otpjevao Robićevu pjesmu »Zbog čega te volim«.
– Prije ove uloge nisam bio upoznat s pjesmom, ali sam prema njoj stekao veliko poštovanje te me oduševilo kada sam saznao da je ta pjesma pobijedila na Zagrebačkom festivalu 1965. godine. Ivo Robić jedno je od najvećih imena hrvatske glazbe ikada, svojevrsna obavezna lektira.


Smatram se dobrim poznavateljem domaće glazbe, a opus sam dodatno proširio nastupanjem u »A strani« tako da mogu reći da znam dosta Robićevih pjesama, barem one najpoznatije. Kad bih birao najdražu, to bi sigurno bila »Golubovi«, koju sam i sam nekoliko puta izvodio, rekao je.


Album do kraja godine


Na 68. Zagrebačkom festivalu Stjepan Lach bit će debitant, a predstavit će se pjesmom »Ja nisam taj«, čiji je autor Zoran Mišolongin, dok je studijskim poslom i ovog puta ravnao Domagoj Pavin, koji potpisuje aranžman. Pjevač rodom iz Pitomače, koji iza sebe ima već niz uspješnica, a često ga možemo gledati i na malim ekranima u emisiji »A strana«, nedavno je predstavio i spot za tu pjesmu za koji je zaslužan Josip Ninković.


– Spot smo snimili u prostoru Jazz & cabaret bara Kontesa u centru Zagreba koji je poslužio kao sjajna kulisa za ideju koju smo imali. Rađen je po uzoru na jedan holivudski film, a vjerujem da će svi njegovi ljubitelji prepoznati o kojem je filmu riječ. U spotu se između ostalih pojavljuje i mlada zagrebačka glumica Tena Pataky, s kojom sam zajedno pohađao Školu pjevanja Husar & Tomčić, otkrio je mlad glazbenik koji do kraja godine najavljuje i album prvijenac.