Tradicionalni susret

Sutra na Prvom programu HRT-a: Finale manifestacije Dani hrvatskog turizma

Edita Burburan

Zrinka Grancarić - jedna od voditeljica, Foto: DAVOR KOVAČEVIĆ

Zrinka Grancarić - jedna od voditeljica, Foto: DAVOR KOVAČEVIĆ

Kroz višednevni program obilježava se turistička godina u Republici HrvatskojManifestacija Dani hrvatskog turizma 2022. održava se u Šibeniku, odakle će iz dvorane Amadria Park Hoteli Šibenik Hrvatska televizija u petak, s početkom u 20.15, izravno prenositi svečanu dodjelu nagrada. Dani hrvatskog turizma koji se ove godine održavaju 6. i 7. listopada, predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj, a ovogodišnji domaćini su Šibensko-kninska županija i grad Šibenik.


To je tradicionalni susret turističkih djelatnika i svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske. Kroz višednevni program obilježava se turistička godina u Republici Hrvatskoj, a putem stručnih predavanja, radionica, prezentacija i radnih sastanaka sažimaju se turistička i gospodarska postignuća, komentiraju aktualne teme vezane uz turizam i prezentiraju turistički potencijali za daljnji razvoj i učinkovitije pozicioniranje hrvatskog turizma.


Nagrade se dodjeljuju pojedincima, predstavnicima turističke industrije te najboljim odredištima i subjektima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja. Godišnje hrvatske turističke nagrade zajednički su projekt Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, nastao s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru.
Hrvatska turistička zajednica i u 2022. godini dodjeljuje Hrvatsku turističku nagradu kao posebno priznanje za izniman doprinos u razvoju i promociji turizma Republike Hrvatske.


Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije i to kao godišnja nagrada »Anton Štifanić« i kao Nagrada za životno djelo. Nagradu mogu dobiti pojedinci, tvrtke i/ili ustanove i/ili udruge (Godišnja nagrada Anton Štifanić) te pojedinac za životno djelo (Nagrada za životno djelo). Hrvatska gospodarska komora nagradom Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2022. nagrađuje najbolje gospodarske subjekte u turizmu u 6 kategorija: hoteli, kampovi, marine, čarterske kompanije, putničke agencije i restorani.


Manifestaciju organiziraju Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska radiotelevizija. U glazbenom će dijelu sudjelovati Matija Dedić, Ivana Husar, Đani Stipaničev i klapa More.


O ukupnom predstavljanju pobrinula se scenaristica Danijela Stanojević, redateljica Mirena Stijačić te urednica emisije Danijela Grgić. Kroz program svečanih dodjela nagrada vodit će: Zrinka Grancarić, Damir Smrtić i Iva Šulentić.