Biografska drama

Stigao je trailer za “Spencer”, a ekipa je oduševljena: “Dobit će Oscara za ovu ulogu!”

Sanda Milinković

Foto: YouTube screenshot

Foto: YouTube screenshot

U novom filmu princezu Dianu utjelovljuje Kristen Stewart.“Gospođo? Čekaju vas”, prva je rečenica upućena princezi Diani koju tumači Kristen Stewart u novoj biografskoj drami o kraljevskoj obitelji za koju je napokon stigla najava na YouTube.


U kadru vidimo da je princeza Diana u kupaonici te da ne izgleda dobro.


Praćena orkestralnom glazbom, u idućoj sceni ubrzano korača prostranim hodnikom kraljevske palače u Sandrighamu odjevena u večernju haljinu.
“Oni znaju sve”, kaže u jednoj sceni glumica Sally Hawkins koja glumi prijateljicu princeze na što dobiva odgovor: “Ne znaju.”


Prateći samo mimiku lica Kristen Stewart u isječcima koji u traileru prate scene s pokojnom princezom, čini se da će ovo biti film usmjeren isključivo na unutarnje borbe i pratiti teške trenutke s kojima se lady Diana suočavala tijekom svog života u kraljevskoj obitelji.


Stewart je u jednom od intervjua kazala da film prati tri dana u životu pokojne princeze te da je “više poetičan” nego što će dati kakve nove informacije.Ispod najave filma na YouTubeu već je osvanulo mnoštvo komentara ekipe koja je oduševljena glavnom glumicom. Neki prognoziraju i da će osvojiti Oscara za ovu ulogu te zaključuju da je po viđenim scenama, rasturila u ulozi.


“Bila sam sumnjičava, ali ovo izgleda odlično. Čini se da je pogodila i naglasak. Ne mogu dočekati!”, “Nervozna sam zbog njezine uloge nakon Emme Corrin u seriji ‘The Crown‘” i “Zašto plačem? Tako sam sretna zbog Kristen, ovo će biti nevjerojatno, znam to” samo su neki od mnoštva komentara ispod najave. Prema dosadašnjim informacijama, film bi trebao imati premijeru na Filmskom festivalu u Veneciji (1. rujna), a u kina bi diljem svijeta trebao 5. studenog ove godine.