Eklektika s juga

Splitski bend Rølø izdao je novi album pa smo o tome porazgovarali s njima

Dijana Ljubanović

FOTO/ROLO

FOTO/ROLO

ROLO je u ovih par godina uspio nasmijati dobar dio svoje publike, mada je bilo i ponešto suza i pokoja psovka.Sjećate li se dana kada smo slušali glazbu vjerujući da možemo mijenjati svijet, kroz tekstove gradili svoje stavove i emotivno sazrijevali kroz omiljene melodije? S vremenom se razvodnila ideja o idealima, a i pjesme su postale poput komada brze mode – i glazba je postala proizvod na traci.


Ipak, još postoje glazbenici koji drugačije pristupaju stvaranju i izvođenju svojih autorskih djela. Jedan takav bend dolazi iz Splita, upravo je izdao treći studijski album i tim povodom smo porazgovarali s njima i odškrinuli vrata njihovog inspirativnog glazbenog izvora. Oni su Rølø i pravo su eklektično osvježenje na hrvatskoj sceni koju obogaćuju već šest godina.


FOTO/PR

FOTO/Rolo


„ Posljednjih šest godina, koliko postoji bend, bilo je svega lijepog, a i malo ružnog. Svirali smo u većini gradova i na raznim manifestacijama unutar naše domovine, te jednu famoznu svirku u Ljubljani u Gala Hali. Baš kad smo se ponadali da smo probili granicu, nastupila je korona.
Unutar spomenutog razdoblja bend je izdao tri albuma i promijenio tri basista, što je još uvijek bolja statistika od Pearl Jamovih 5 bubnjara. Od svakog basiste smo dobili nešto novo  u svom zvuku što će vječno ostati zapisano u enciklopedijama hrvatske pop-rok glazbe. Rølø je u ovih par godina uspio nasmijati dobar dio svoje publike, mada je bilo i ponešto suza i pokoja psovka. Kad se uzme u obzir sve skupa, mislimo da naša misija (samo)zadovoljava svoje postojanje“, poručuju iz benda.


FOTO/PR

FOTO/Rolo


Treći album Ponte Rosso pun eklektike i posebnosti


Njihova kreativnost i neuklapanje u kalupe i na novom albumu „Ponte Rosso“ je došla do izražaja. Nisu odustali od eklektičnog pristupa stvaranju i sviranju. Naravno, to ne čudi, s obzirom da su snažan karakter bendu utisnuli prepoznatljivi utjecaji triju bendova, Leut Magnetik, Wizard Of Stone Mountain i Tihi sadist odakle dolaze članovi ovog benda koji spaja nespojivo.


„Album Ponte Rosso je rasplesani pop-eksperiment, koji svojim pjesmama ima intenciju da nepostojanje stila pretvori u svoj stil. Koncipiran je kao mixtape od osam pjesama, koje je složio slabo razvijeni muškarac u želji da zadivi lijepu djevojku bez da poznaje njezin glazbeni ukus. Na albumu su uz članove ujedno i autore Røløa (Mišo Komedna, Karlo Kazinoti, Joško Žižić) kao gosti svirali i vrhunski svjetski glazbenici Gordan Tudor na sexsifonu i Jan Ivelić Pele na udaraljkama, i kao prateći vokali Dora Komenda i Mirta Lučin Žižić“, ističe bend.


FOTO/Rolo

FOTO/Rolo


Album je besplatan i može se preuzeti na svim streaming platformama


Važno je istaknuti da je album besplatan i može ga se preuzeti na Bandcampu benda. Zahvaljujući njihovoj izdavačkoj kući Basic & Rough, njihova je glazba je dostupna na svim glazbenim servisima koji postoje.„Mislimo da vam album Ponte Rosso može osvježiti dan i prizvati uspomene na vremena kad ste vjerovali da glazba mijenja svijet. Vrijedi ga poslušati da zadovoljite svoju znatiželju i čujete nešto novo što će vam uljepšati trenutak u vremenu. Možete uz romantičnu večeru omekšati srce partnera i uz album imati vruću i senzualnu noć. Možete uz partiju Rizika, ili Čovječea ne ljuti se imati ugodnu i poticajnu glazbenu podlogu. Album paše na sve, kao crna klasična torbica, ili cipele na visoku petu“, poruka je benda.


Dok se hladni dan ljepljivo hvataju za našu svakodnevicu, sada je idealno vrijeme da začinite svoj dan vrckavom glazbenom kulisom. Zato je naša preporuka za vitku liniju i ugrijano srce, Ponte Rosso s potpisom benda Rølø. A dobro je znati da na albumu otkrivaju i recept za eliksir mladosti.