Želja za live koncertima

Grupa SoulFingers slavi 30. godina od prvog nastupa u kultnom klubu

Portal Novilist.hr

Foto: PR

Foto: PR

Jedini su bend iz Hrvatske koji je sudjelovao u globalnoj internet akciji Net around the Planet

2021. godina je godina u kojoj grupa SoulFingers slavi 30. godina od prvog nastupa u kultnom klubu Kulušić, koji su Soul braća Denis i Haris dogovorili i to slatkom malom laži o velikom bendu.


Te nedjelje, 17.02.1991. zaista su koncert otvorili s velikim bendom i zasjali u punom sjaju. Tako su slatkom malom laži pokrenuli svoje živote  u smjeru o kojem su mogli samo sanjati. Uzbuđenje glazbom koja titra u njima ponijeli su sa sobom na pozornice, ne samo u Hrvatskoj i regiji, već i šire. Energični kao prvog dana, sve te godine neumorno lete po binama, gdje su ispekli zanat sjajnih zabavljača s visoko rafiniranim ukusom i stilom koji i dalje nakon svih godina vjeruju da nema biznisa do show biznisa.
U dugogodišnjoj karijeri na mnogim festivalima dijelili su pozornice s velikim imenima poput BB Kinga, The Blues Brothers Banda, Eddie Floyda, David Bowieja, Georgie Famea, Makoto Ozonea, Miriam Makeba, Sia, George Clinton & Parliament Funkadelic.
Rijedak su band koji se može pohvaliti ponudom glasovitog Montreux jazz festivala da nakon sjajno prihvaćenog nastupa od strane publike, SoulFingersi ponove nastup za posjetitelje festivala na promenadi uz jezero.


Oduševili su tijekom karijere i mnogobrojne goste filmskih festivala poput Mostre-venecijanskog filmskog festivalaSarajevo film festivalaDubrovnik film meetinga kao glazbeni gosti na zabavama upriličenim u čast Mickeyja Rourkea i Morgana Freemana.


Jedini su bend iz Hrvatske koji je sudjelovao u globalnoj internet akciji Net around the Planet, snimanoj u Pavarotti centru, koju je produkcijski vodio Brian Eno.  Sudjelovali su u ceremonijama dodjela nagrada velikih sportskih natjecanja poput svjetskog skijaškog kupa u Kitzbuhelu, Soldenu, Kranjskoj gori, na mariborskom Pohorju, te europskog i svjetskog kupa u snowboardu u Leysinu u Švicarskoj, te u Val di sole u Italiji i Boi taull u Španjolskoj.


I 2019. je bila dobra godina s mnogo zanimljiv domaćih i inozemnih nastupa SoulFingersa.


U 2020. godini SoulFingersi su prilagodili  svoj video/tonski atelier “Fingerprint od soul” i opremili ga video opremom i režijom za  produkciju virtualnih nastupa SoulFingersa.


Ipak u redovima SoulFingersa vlada velika želja za live  koncertima i druženjem s publikom.


Unatoč neizvjesnosti koje situacija nalaže i mjerama nadaju se skorašnjoj koncertnoj sezoni i  gostovanjima po gradovima kako bi 30 godišnjica bila slavljenički, baš onakva kakvom su je zamišljali.


“… Šugavi virus zaustavio je život u cijelom svijetu. Sve pozornice svijeta ostale su bez publike. I nije baš neka godina za slavlje 30 godišnjice. Al kad imaš u imenu benda riječ “soul”, jedan dio tebe se ne predaje u ime svega lijepog što si proživio.
Velik je pogon taj naš soul bend.


Kad imate bend… od 10 ljudi… koji je još donedavno žario i palio pred publikom,  nije nam možda pametno danas okupiti bend, da nazdravimo. U svakom trenutku, lako nas mogu prijaviti Stožeru zbog prekomjernog okupljanja… (smijeh)”, kaže Haris, a Denis dodaje, “… i sad već punu godinu dana brat i ja … u našem ‘Soul čamčiću’… sami.”


Na pučini, veslamo, čekamo vjetrove uz sumnju i pitanja – Hoće li ikad više biti vjetra? Investirati ili ne u jedra?… Inače navikli jedriti punim jedrima. Nismo zaustavljali naš “soul brodić” punih 30 godina, a sad eto veslamo. Vjetra nema. Slušamo glazbu i peglamo odijela.


Mašemo velikim brodovima. Netko bi mogao i pomisliti  – ” Vidi kako im je lijepo!”
Kao u nekom snu!


“Ipak, snovi su naša dugogodišnja
navika… “