Četiri nove pjesme

Soulcase predstavio prvi EP »Devour«

Ivana Kocijan

FOTO/PR

FOTO/PR

Nakon dvaju uspješnih singlova, riječki bend Soulcase predstavio je debitantsko izdanje »Devour«.EP sadrži četiri naslova u trajanju od 16 minuta, u kojima Soulcase provodi kroz mračne atmosfere i kompleksne osjećaje. Tekstovi pjesama su autobiografski i bave se introspekcijom ljudskog uma, kao kompleksna i nepredvidiva entiteta. »Devour« je moguće slušati na svim streaming servisima, a bend možete podržati kupnjom EP-a u digitalnom obliku putem Bandcampa ili kupnjom fizičkog primjerka putem njihove Facebook stranice. EP je snimao, miksao i masterirao Matej Zec u studiu G.I.S. u Rijeci.


Pjesma koja otvara EP je »Darkest Minds« za koju je bend objavio odličan videouradak koji je moguće pogledati na njihom YouTube kanalu. Snimanje i »color grading« odradio je talentirani Mateo Jurčić, a montažu potpisuje Tino Margan. Bend opisuje »Darkest Minds« kao agresivnu i odlučnu pjesmu koja govori o borbi s vlastitim demonima, pjesmu u kojoj će se pronaći oni koji su proživjeli neki oblik borbe sa samim sobom i suočili se sa svojim strahovima.


Podsjetimo, Soulcase je alt rock sastav iz Rijeke koji je s radom započeo 2019. godine kada je skupina prijatelja odlučila započeti novo poglavlje na svom kreativnom putu. Odlučni u stvaranju vlastitog i jedinstvenog zvuka, započeli su sa stvaranjem glazbe te su pomalo nastajale i prve pjesme. Temeljna inspiracija za Soulcase dolazi iz vlastitog života, a glazbom odražavaju svoje osjećaje, razmišljanja, strahove, odnose i sumnje