Oproštajna poruka

Zvijezda Russel Crowe se dirljivom porukom oprostila od Lustiga: “Puno ljubavi, Branko”

P. N.

FOTO/Reuters

FOTO/Reuters

Lustig je ostavio neizbrisiv trag u svijetu kinematografijeNovozelandski glumac Russell Crowe se dirljivom porukom oprostio od preminulog producenta, Branka Lustiga. Istaknuti filmski producent i dvostruki dobitnik Oscara, preminuo je ovog četvrtka u dobi od osamdeset i sedam godina.


Ostavio je neizbrisiv trag u svijetu kinematografije, a tijekom svoje bogate karijere surađivao je s brojnim poznatim imenima. Jedan od njegovih suradnika bio je i glumac Crowe s kojim je radio na filmskom hitu “Gladijator” za kojeg su obojica nagrađeni prestižnim Oscarom.


Crowe je dirljivu poruku objavio na svom Twitter profilu. “Upravo sam pročitao da je Branko Lustig preminuo. Kakav je nevjerojatan život vodio. Od užasa Drugog svjetskog rata do dva Oscara. Jednom mi je rekao: ‘Često se ne slažeš sa mnom, ali uvijek si mi prijatelj u danima kada te trebam.’ Da. Puno ljubavi, Branko. Zauvijek tvoj prijatelj”
Glumac se prisjetio i da je prilikom preuzimanja Oscara napravio grešku oko imena. “Bio je dio moje malo poznate greške. Htio sam se zahvaliti i Brunu DeOlivi i Branku Lustigu te sam ih nekako spojio u tom trenutku i zahvalio Bruni Lustigu”, napisao je.


Njegova je objava na Twitteru izazvala mnoge komentare u kojima su se obožavatelji prisjetili Lustiga. “Preživio je Drugi svjetski rat i producirao ‘Schindlerovu listu’. Kakva nevjerojatna i snažna osoba. Počivao u miru” i “Popis njegovih filmova je nevjerojatan. Ako se dobro sjećam, tijekom govora na dodjeli za ‘Schindlerovu listu’ je pokazao tetovirani broj na svojoj ruci. Rasplakao me. ‘Sofijin izbor’ je pri kraju bio gotovo pa nemoguć za pogledat. Bio je nevjerojatan producent i povjesničar”, neki su od komentara ispod objave.