Spremna na predrasude

Victoria Beckham o svojim modni počecima: “Znala sam da će se kolutati očima”

P. N.

FOTO/Victoria Beckham, Instagram

FOTO/Victoria Beckham, Instagram

"Da sam tada znala ono što sada znam, ne znam bi li imala hrabrosti napraviti sve ovo", našalila se.Bivša pop zvijezda Victoria Beckham, oduvijek je znala da će morati naporno raditi kako bi impresionirala modne kritičare, kada je lansirala prvu liniju odjeće prije deset godina. Unatoč tome, nekadašnja Spajsica kaže da je industrija bila još teža nego što je ikada zamišljala, prenosi Reuters.


Beckham je u međuvremenu za svoje dizajne postala međunarodno priznata i osvojivši mnoge nagrade za svoj rad. Liniju je s godinama proširila na kozmetičke proizvode te proizvode za njegu kože. Ovog je petka u Parizu održala govor na konferenciji koju je organizirala “modna Biblija”, prestižni časopis Vogue.


“Bila sam svjesna predrasuda, udana za Davida Beckhama, članica Spice Girlsa i onda odjednom, tu je kolekcija. Znala sam da će se kolutati očima”, kazala je dizajnerica. Dodala je i da se koncentrirala na odjeću, a ne na slušanje svega toga.
Navela je pokojnog Karla Lagerfelda, kreativnog direktora Chanela i talijanskog Valentina Garavana, kao dvojicu dizajnera koji su joj pomogli. Beckham je kazala da ju je ‘notorno koljačka’ industrija iznenadila.


“Da sam tada znala ono što sada znam, ne znam bi li imala hrabrosti napraviti sve ovo”, našalila se.


Beckham je rekla da će iduće godine njezin brend vjerojatno u asortiman uvrstiti i mirise. Kozmetika je vrlo profitabilni posao sa strane za luksuzne marke. Veliki rivali, od Keringa i Guccija do Hemersa, proširili su svoje ponude koje su pristupačnije široj paleti potrošača.